Jääkiekkoliiton puheenjohtaja ei tyrmää Jokereiden Mestis-siirtoa – “Toivon, että heidän tarinansa jatkuu”

Harri Nummela jääkiekkoliitto Jokerit Mestis

Liiga löi Jokereilta ovet kiinni, mutta jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei suoralta kädeltä tyrmää Mestis-siirtoa.

Liiga ilmoitti tänään, että se sulkee lisenssiprosessin Liigan ulkopuolisilta hakemuksilta kauden 2023–24 osalta ja linjasi, että reitti Liigaan kulkee Mestiksen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Helsingin Jokereille avaudu mahdollisuutta palata Liigaan vielä kaudeksi 2023-2024 ja viittaisi siihen, että Jokereidenkin olisi syytä pelata Mestiksessä ennen Liigaan liittymistä.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo liiton tiedotteessa, että mitään tällaista ei ole vielä ainakaan vireillä.

Mainos alkaa:

– Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Jokerit kiinnostunut Mestis-paikasta. Päätös on niin tuore, että kukaan ei luonnollisesti ole voinut vielä olla meihin yhteydessä asian tiimoilta, Nummela kertoo.

Nummela toteaa, että Jokereiden siirto voisi teoriassa olla mahdollinen, mutta ei mitenkään suoraviivainen prosessi.

– Linjaamme kantamme asiaan, jos yhteydenotto tulee. Käytännössä asia vaatisi muutoksen kilpailusääntöihin ja näin ollen se on liittohallituksen päätös. Asiassa kuultaisiin luonnollisesti ensin Mestiksen eli Sarjaseurat ry:n hallitusta. Mestikseen tulo edellyttää lisenssiehtojen täyttymistä. Samoin kuin Liigan osalta, kytköksiä aiempaan KHL-projektiin ei myöskään voi olla, Nummela valottaa.

Nummelalta pyydettiin myös henkilökohtaista mielipidettä Jokereiden paluusta Suomen edustuskiekkokartalle. Myös tämä vastaus viittaa siihen, ettei puheenjohtaja missään nimessä tyrmää esimerkiksi Mestis-siirtoa.

– Jokerit on ollut jo ennen KHL-vuosia merkittävä osa suomalaista huippujääkiekkoa ja toivon, että heidän tarinansa suomalaisessa huippukiekossa jatkuu. Myös Jokereiden hieno juniorityö ansaitsee pelaajapolun, joka mahdollistaa etenemisen miesten huippusarjoihin, Nummela toteaa.

Tsekkaa myös: Liiga teki radikaalin päätöksen ja löi ovet kiinni lisenssien suhteen – Jokerit ei palaa kaudella 2023-2024


Joukkueet: