Historiallinen suoritus! Harri Heliövaara eteni Wimbledonin nelinpelin finaaliin

Harri Heliövaara
Kuva: Getty Images

Harri Heliövaara eteni historian ensimmäisenä suomalaispelaajana miesten nelinpelin finaaliin Wimbledonissa yhdessä parinsa Henry Pattenin kanssa.

Heliövaara pelaa parinsa kanssa sensaatiomaista turnausta, sillä kaksikko lähti turnaukseen sijoittamattomana parina. Pelit ovat sujuneet kuitenkin loistavasti, sillä pari on voittanut useamman sijoitetun parin matkalla välieriin.

Torstain välierässä vastaan asettui Michael Venus ja Neal Skupski, jotka oli sijoitettu turnauksessa yhdeksänneksi. Heliövaara ja Patten olivat hienoiset altavastaajat välierään, mutta matkalla oli jo kaatunut ennakolta kovempia pareja, joten kaikki oli todellakin mahdollista.

Mainos alkaa:

Alku oli loistava, sillä Heliövaara ja Patten mursivat välittömästi ensimmäisen syöttövuoron. Kun syöttövuorot kulkivat täydellisesti, niin se tarkoitti sitä, että pari kuittasi avauserän nimiinsä 6-4. Myös toisessa erässä syöttö kulki mainiosti, eikä Venus ja Skupski onnistuneet murtamaan kertaakaan vastustajan syöttöä. Toisessa erässä ei murtoja nähty muutenkaan, joten edessä oli tie-break.

Tämä olikin sitten täydellinen Heliövaaran ja Pattenin näytös, sillä kaksikko karkasi välittömästi saavuttamattomaan johtoon. Lopulta tie-break meni numeroin 7-1, joten suomalaispelaaja nähdään Wimbledonin miesten nelinpelissä!

Heliövaarasta tuli ensimmäinen miesten nelinpeliin Wimbledonissa edenyt suomalaispelaaja, joten kyseessä on historiallinen temppu. Finaali on ohjelmassa lauantaina, missä vastaan asettuu australialaispari Max Purcell ja Jordan Thompson.

Harri Heliövaara ratkaisi finaalipaikan mielettömän palautuksella


Pelaajat: