Uskomaton paukku! Harri Heliövaara eteni US Openin finaaliin!

Harri Heliövaara Kuva: Getty Images

Suomalaispelaaja Harri Heliövaara eteni kazakstanilaisen Anna Danilinan kanssa fantastisesti US Openin sekanelinpelin finaaliin.

Heliövaara on kiistatta Suomen ykköspelaaja nelinpelissä. US Openissa pelit kuitenkin miesten nelinpelissä loppuivat lyhyeen, mutta miehen onneksi sekanelinpeli on sujunut aivan jäätävällä tavalla.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä varmistui jo finaalipaikka, kun Heliövaara ja Danilina kaatoivat puhtaasti erävoitoin 2-0 japanilaisen Ena Shibaharan ja kroatialaisen Mate Pavicin.

Grand Slam -turnauksen finaaliin selviäminen on mieletön saavutus Heliövaaralta, mutta voitto olisi vielä isompi paukku. Ainoastaan kahdesti suomalaispelaaja on historian saatossa juhlinut Grand Slam -turnauksen voittoa aikuisten tasolla. Ensimmäinen kerta tapahtui vuonna 2016, kun Henri Kontinen voitti sekanelinpelin mestaruuden Wimbledonissa. Toinen on myös Kontisen käsialaa vuoden 2017 Australian avoimista.

Harri Heliövaara ja Anna Danilina saavat finaalissa todella kovan haasteen, sillä vastassa on turnauksen ykkössijoitettu pari Austin Krajicek ja Jessica Pegula.

Finaali on merkitty lauantain ohjelmaan.


Pelaajat: