Video: Hannu Jortikka muistelee Tukion varaluistimia – ”Mä olin saunan raikkaana siinä”

Hannu Jortikka Arto Tukio - Varaluistimen varaluistimet - Pallomeri.net

Legendaarinen suomalaisvalmentaja Hannu Jortikka muistelee Telian haastattelussa Arto Tukio -keissiä, joka aiheuttaa naurua vielä vuosia myöhemminkin.

Jortikka tunnetaan värikkäänä persoonana, jolle sattui ja tapahtui uran aikana todella koomisia hetkiä. Yksi huikeimmista tapahtumista koettiin, kun Jortsu toimi Jokereiden päävalmentajana.

– Meillä oli Tampereelta tullut puolustaja Arto Tukio ja hänellä meni sitten luistin rikki. Erä meni eikä äijää näkynyt missään. Mennään koppiin, niin Arto istuu siellä surkean näköisenä, että sitä luistinta ei saada korjattua, Jortikka muistelee surkean kuuluisaa ottelua Telian haastattelussa.

Mainos alkaa

Ottelun jälkeen Jortikka joutui tietysti vastaamaan toimittajien kysymyksiin ja yksi niistä koski myös Tukiota.

– Mä olin saunan raikkaana siinä ja adrenaliini kiertää eikä ollut yhtään laskenut. Eikö mun sit pitänyt siinä kaikki murheet tunkea ulos, Jortikka naurahtaa haastattelussa.

Jortikka tylyttikin oikein kunnolla Tukion suorassa tv-lähetyksessä ja samalla kuultiin myös monta legendaksi muodostunutta lausahdusta. Jortikka suhtautuu vuosia myöhemminkin tilanteeseen huvittuneesti ja mies jopa katuu hieman möläytyksiään.

– Paljon joutuu häpeämään itseään ja moni asia pitäisi tehdä toisella tavalla. Mutta elämä on kuin maraton, jonka aikana sattuu kaikennäköistä.

Hannu Jortikka muistelee Tukion varaluistimia

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen YouTubesta!


Pelaajat: ,