Hallitus purkamassa kokoontumisrajoitteet – Liiga aloittaa kautensa lokakuussa

Justin Danforth lukko liigan tähdistökentällinen telia liiga - pallomeri.net

Suomen hallitus tiedotti keskiviikkona, että kokoontumisrajoitukset aiotaan purkaa 1. lokakuuta lähtien. Liiga ilmoitti aloittavansa kautensa samaan aikaan.

Suomen hallitus tiedotti keskiviikon tiedotustilaisuudessaan, että koronavirusepidemian hidastamista varten määrätyt kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan 1. lokakuuta, mikäli epidemiatilanne ei Suomessa pahene.

Päätös tarkoittaa sitä, että urheilutapahtumia voi järjestää täysille katsomoille, joka taas mahdollistaisi Liigalle kauden aloittamisen.

– Näillä oletuksilla, että ei tule toista aaltoa ja sallitaan pelit täysille katsomoille, liiga päästään aloittamaan lokakuussa. Erittäin positiivinen ja iloinen asia, kommentoi Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen Ylelle.

Mainos alkaa

Hiltunen oli erityisen tyytyväinen siitä, että hallitus oli ajoissa liikkeellä linjaustensa kanssa.

– Pitkän, kolmen kuukauden epävarmuuden jälkeen, on hienoa, että ainakin tässä vaiheessa voidaan tehdä tällainen päätös hyvissä ajoin. Se helpottaa meidän ja seurojen työtä, Hiltunen totesi.

Hiltusen mukaan runkosarjan ja pudotuspelien otteluiden määrästä ei aiota tinkiä, vaan sarja pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Hiltusen mukaan otteluohjelma julkaistaan ensi viikon aikana.

Lue myös: UEFA vahvisti EM-kisojen aikataulun – Huuhkajat aloittaa historiallisen urakkansa 12. kesäkuuta