Ilouutisia kotimaiselle urheilulle – Suomen hallitus muokkasi yleisötapahtumien rajoituksia

Eetu Vertainen HJK Veikkausliiga hallitus / Pallomeri.net

Suomen hallitus tiedottaa, että hallituksen linjaa yleisötapahtumien rajoitusten suhteen on tarkennettu. Uusi linjaus mahdollistaa erityisjärjestelyt.

Suomen hallitus tiedottaa tarkentaneensa linjaustaan suurten ulkotilaisuuksien järjestämisestä 1. heinäkuuta alkaen. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on edelleen 500 henkilöä 31. heinäkuuta asti. Sallittu yleisömäärä voidaan kuitenkin ylittää tietyin poikkeuksin.

Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä 1. heinäkuuta lähtien.

Tämä edellyttää, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla.

Mainos alkaa

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut sekä tapahtumahenkilökunta.

Linjaus on todellinen ilouutinen etenkin jalkapallo- ja pesäpallosarjoille. Vaikka tapahtumien järjestäminen hankaloituu, niin yleisötuloista riippuvaisille seuroille aukeaa näin ollen edes mahdollisuus ottaa yleisöä sisään tarvittavat määrät.

Hallitus kertoi samalla, että seuraavan kerran asiasta tehdään linjauksia viikolla 25, jolloin hallitus päättää miten rajoitusten kanssa edetään 1. elokuuta eteenpäin.

Lue myös: MLS jatkaa kauttaan Disney Worldissa – pelit jatkuvat arvokisojen hengessä