Haastattelussa Mikko Rantanen – ”Kyllä sitä mielummin on karanteenissa täällä kuin Amerikassa”

haastattelu mikko rantanen colorado avalanche - pallomeri.net

Mikko Rantanen tunnetaan paitsi erinomaisen jääkiekkoilijana, myös Valioliigassa pelaavan Arsenalin intohimoisena kannattajana. Se ei ole aina helppoa.

– No ei todellakaan ole, ja tämä kausi on sen taas näyttänyt. Uskon kuitenkin, että Mikel Arteta oli oikea nimitys päävalmentajaksi. Siihen muutama hyvä hankinta ja pari nykyistä pelaajaa pesulle, niin alkaa näyttää hyvältä taas, sanailee kotoaan Nousiaisista tavoitettu Rantanen.

Mutta se Valioliigasta ja futiksesta.

Tällä hetkellä yksi Suomen kirkkaimmista NHL-tähdistä on siis poikkeuksellisesta tilantenteesta johtuen kotonaan – ei suinkaan elämässä kiekkoilijan parasta kevätaikaa Pohjois-Amerikassa.

Mainos alkaa

– Vähän oudolta kieltämättä tuntuu olla maaliskuussa Suomessa, mutta kyllä sitä mielummin on karanteenissa täällä kuin Amerikassa. Saa syödä äidin tekemää ruokaa.

– Seuralta tuli vain ohje, että pitää pysyä kotona. Mitään sen ihmeempiä ohjeistuksia emme saaneet esimerkiksi harjoitteluun tai mihinkään muuhunkaan liittyen. Eiköhän sieltä sitten jotain kuulu, jos kauden jatkosta tulee jotain tietoa.

Kun tieto kauden keskeyttämisestä tuli, Rantanen otti yhteyden seurajohtoon, jolta tuli vihreää valoa Suomeen lähdölle. Sitten oli edessä matkasuunnitelmat.

– Meidän jengistä Andre Burakovsky hoiti ykistyiskoneen, ja hän kysyi mukaan kavereitaan Buffalosta ja Columbuksesta. Itse pyysin mukaan Sebastian Ahon, Rasmus Ristolaisen ja Teuvo Teräväisen, jotta saadaan kone täyteen. Sitten lenneltiin Tukholman kautta Turkuun.

NHL-kauden jatko vielä kysymysmerkki

Varsinaiset jatkosuunnitelmat ovat 23-vuotiaan miehen mukaan hämärän peitossa, mutta kuntoa on jollakin tapaa pidettävä yllä.

– Aika sellaista alkeellista treeniä on ollut, kun mihinkään kuntosalille ei pääse – koirien kanssa lenkkeilyä, kuntopiiriä ja sen semmoista. Jäälle menosta ei ole tietoa. Tätytyy seurata tilannetta Änärin suunnalla ja mennä jäälle, jos näyttää siltä, että pelit jatkuvat, ennen kauden alkua pitkän jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa tehnyt ”Rane” pohdiskelee.

– Ihmisten terveys edellä kuitenkin mennään. Tietenkin olisi kivaa, jos playoffsit saataisiin pelattua, Rantanen päättää.

Ihminen nimeltä Mikko Rantanen:

Vapaa-ajalla:

– Kauden aikana tulee pelattua pleikkaria – lähinnä Fifaa ja Fortniteä. Kesäisin hengailen kavereiden kanssa ja pelaan padelia sekä golfia.

Paheet:

– Myöhästely. Treeneistä tai peleistä en myöhästele, mutta kun kavereiden kanssa sovitaan esimerkiksi lounaalle menosta, niin niistä olen yleensä aina myöhässä. Toinen pahe on varmaankin asioiden viime tinkaan jättäminen.

Tulevaisuuden haaveet:

– Jos jossain vaiheessa perheen voisi perustaa, niin se olisi kiva. Jääkiekossa tavoite on tietysti Stanley Cup. Lisäksi, jos pääsisi joskus edustamaan Leijonia olympialaisissa, olisi se unelmien täyttymys.

Missä seurassa haluaisit vielä joskus pelata?

– Pittsburgh Penguins oli lempijoukkueeni nuorempana. Tällä hetkellä kuitenkin viihdyn Coloradossa niin hyvin, etten haluaisi pelata missään muualla.

Kuka on sellainen nykypelaaja, jonka kanssa haluaisit vielä joskus pelata yhdessä NHL-kaukaloissa? (Ei saa sanoa nykyisiä joukkuekavereita.)

– Sidney Crosby.

Entä sitten jo lopettaneista pelureista?

– Peter Forsberg oli nuoruuden idolini, joten hänen kanssa olisi ollut hienoa pelata yhdessä.

Missä näet itsesi kiekkouran jälkeen? Valmentamassa?

– Varmaankin enemmän omien lapsien harrastuksissa mukana. En usko, että valmennushommiin lähden.

Mikko Rantasen uran tilastot (Eliteprospects)

Lue myös: Haastattelussa Lukas Hradecky: ”Miesluolan rakentaminen omaan taloon kiehtoo”

Rantasen uran ensimmäinen NHL-osuma:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen YouTubesta.


Pelaajat:
Joukkueet: