Haastattelussa Lukas Hradecky: “Miesluolan rakentaminen omaan taloon kiehtoo”

Lukas Hradecky Huuhkajat - pallomeri.net

Leverkusenin 30-vuotias maalivahti Lukas Hradecky oli mukana toteuttamassa sukupolvien unelmaa Suomen arvokisapaikasta. Nyt EM-kisoja saadaan odottaa vuosi pidempään.

Kuten lähes koko muu maailman urheilu, pelit pysähtyivät koronaviruksen myöksi myös Saksan Bundesliigassa.

– Ensinnäkin haluan korostaa, että päätös tauottaa sarjat oli ainoa oikea, Hradecky aloittaa.

– Mutta tottakai se laittoi paljon asioita uusiksi. Urheilullisesti olimme loistovireessä; voittoja tuli Euroopassa ja Saksan kilpailuissa.

Leverkusen jakoi tauon ajalle pelaajilleen henkilökohtaiset treeniohjelmat, minkä lisäksi jokaisen pelaajan kotiin kärrättiin juoksumatto.

– Kyllä tässä kunnossa pysytään. Huhtikuun 1. päivä olisi tarkoitus jatkaa yhteisiä treenejä – joko pienryhmissä, tai sitten aivan normaalisti. Aika näyttää sen, “Luke” pohdiskelee.

Hradecky on tunnettu positiivisesta elämänasenteestaan, eikä vallitseva tilanne ole muuttanut tätä.

– Totta puhuen tällainen odottomaton tauko on monessa mielessä myös positiivinen asia. Meilläkin on loukkaantuneita, jotka saavat lisäaikaa ennen kuin pelit jatkuvat. Muutenkin meidän matsirytmi oli terveillekin pelaajille aika kova, joten ei tässä mitään negatiivista sinällään ole pelaajistolle.

Hradecky huomauttaa myös, että kauden keskeytyminen on tietenkin taloudellisesti kova paikka seuroille – jopa jalkapallohullussa Saksassa.

Hänen edustamallaan seuralla asiat eivät kuitenkaan välttämättä mene niin huonoksi kuin monella muulla seuralla ne saattavat mennä.

– Lääkeyhtiön omistamana seuran resurssit ja taloudellinen tasapaino on valmiimmalla pohjalla kuin monen muun jengin Bundesliigassa. En kuitenkaan epäile hetkeäkään, että pelaajat meilläkään olisivat solidaarisuutta vastaan, Hradecky sanoo viitaten maailmalta kantautuneihin uutisiin, joissa eri lajien pelaajat ovat auttaneet esimerkiksi areenojen ja stadioineiden työntekijöitä rahallisesti.

“Saamme valmiimpia ja kehittyneempiä pelaajia 2021 kisakoneeseen”

Maaliskuun puolivälissä saatiin odotettu tieto siitä, että jalkapallon EM-kisat siirtyvät eteenpäin. Uefan ratkaisu oli lopulta siirtää kisat kesälle 2021.

Miten tämä lykkääntyminen vaikuttaa Huuhkajien otteisiin? Hradeckyn mukaan vain ja ainoastaan positiivisella tavalla.

– Ei siitä mitään haittaa ole. Enemmän aikaa valmistautua sekä hoitaa mahdollisia loukkaantumishuolia – ja kilpailu pelipaikoista kiihtyy kiihtymistään. Eli saamme valmiimpia ja kehittyneempiä pelaajia kesän 2021 kisakoneeseen! Hradecky summaa.

Puheet kääntyvät kisojen siirron myötä tulevaisuuteen, niin onkin oiva paikka kysyä Hradeckylta, että mitä muita unelmia hänellä on vielä omalle urallaan, jos yllä mainittuja arvokisoja ei lasketa.

– Futisuraa kun miettii, niin Viktoria Plzen, Slovan Bratislava sekä TPS ovat sellaisia seuroja, joissa näkisin itseni pelaamassa. Ei mulla tässä kuitenkaan mitään sen ihmeempiä toiveita ole. Katsotaan, mihin elämä vie, Bratislavassa syntynyt, mutta Turussa kasvanut Hradecky sanoo.

– Jos sitten puhutaan muista elämän osa-alueista, niin tottakai perheen perustaminen, ja elämästä nauttiminen ovat haaveita. Ja miesluolan rakentaminen omaan taloon kiehtoo, Hradecky naurahtaa ominaiseen tapaansa.

Kaudelle 2020-2021 maalivahtistaralla on vielä yksi toive.

– Meillä oli hyvä pöhinä ja vauhti päällä; ollaan vielä kolmessa kisassa mukana Leverkusenin kanssa. Joten vaikkakin hyvin varmasti tyhjille katsomoille kautta tullaan jatkamaan, niin toivon, että se saadaan pelattua loppuun, mikäli se vain jotenkin terveydellisesti on mahdollista.

Ihminen nimeltä Lukas Hradecky:

Vapaa-ajalla:

-Tykkään katsoa leffoja ja sarjoja. Olen aika tylsä mies.

Paheet:

– Ihan normaaleja tässäkin kai ollaan. Irtokarkkeja ja suklaata tulee joskus syötyä. Olutta kulutan oikeasti todennäköisesti vähemmän, mitä ihmiset uskoo. Uskoo ken uskoo. Ja oon aina tykännyt pokerista, joten sitä ehtii näissä olosuhteissa enemmänkin pelaamaan – nimimerkkejä sen enempää paljastamatta.

Lempioluesi:

– Nämä on aina vaikeita hommia selittää. En laita ranking-järjestykseen, mutta Peroni on loistavaa niin hanasta kuin pullostakin. Pilsner Urquell, Tsekeissä tai Slovakeissa suoraan tankista, on ihan jumalallista. Ja Krusovice maistuu myös hanasta Bratislavassa.

Mitä Turku sinulle merkitsee?

– KOTIA. Turvallinen kasvuympäristö, joka antoi mulle uskon ja siivet jahdata ja mahdollistaa omia unelmia. Nykyään kaupunki on erittäin hieno sekoitus kulinaarisuutta, hyviä ihmisiä ja jokirantaa.

Kerro jokin “rapatessa roiskuu”-tarina:

– Näitä nyt ei ikinä kuulu paljastella! Hyvin useasti hauskimmissa tarinoissa on alkoholilla ollut osuutta asiaan; ollaan laulettu karaokea ja… oltu normaaleja nuoria aikuisia. Jätetään kaikkien mielikuvituksille tilaa.

Ihastele myös: Video: Lukas Hradecky lunasti lupauksensa – lauloi Sweet Caroline -kappaletta suorassa lähetyksessä

Joulukuussa Lukas Hradecky pysäytti Bayern Münchenin “yhdellä silmällä”:


Pelaajat:
Joukkueet: ,