Griezmann pelasti Ranskan – sitkeä Irlanti kaatui 2-1

griezmann ranska irlanti pallomeri.net
griezmann ranska irlanti pallomeri.net

EM-kisojen neljännesvälieräottelu su 26.6. klo 16:00: Stade de Lumieres (59 000 katsojaa), Lyon. 

Ranska – Irlanti 2-1 (0-1)
2′ Robbie Brady, 0-1
58′ Antoine Griezmann, 1-1
61′ Griezmann 2-1

Ottelu käynnistyi irlantilaisten aggressiivisella prässillä ja ei siinä kauaa nokka heilunut, kun palloa vietiin pilkulle. Ranskan tähtipelaaja Paul Pogba kaatoi Irlannin Shane Long ja erotuomari näytti rangaistuspotkua. Robbie Brady laukoi pallon oikean tolpan kautta sisään, 0-1!

Mainos alkaa:

Ranska otti odotetusti pallonhallinnan itselleen ja sai luotua pari tiukkaa hässäkkää, mutta Irlanti kesti maalivahtinsa Darren Randolphin johdolla. Kuitenkin pahimmat tilanteet tulivat Irlannille, jonka nopeat vastahyökkäykset oli erittäin vaarallisia.

Molemmat joukkueet saivat vielä pari tilanteenpoikasta avausjakson lopussa. Irlannilta lähimmäksi pääsi Shane Duffy, jonka pusku meni kuitenkin oikealta ohi. Muutenkin Ranska oli usein helisemässä röyhkeiden ja pääpelivoimaisten irlantilaispelaajien kanssa. Ranska Dimitri Payet oli puolestaan hyvin lähellä tasoitusmaalin tekemistä, mutta irlantilaispuolustus heittäytyi jatkuvasti eteen. Tauolle Irlannin 0-1-johdossa.

Griezmann pelastaa Ranskan

Heti toisen jakson alussa ranskalaiskeskuspuolustaja Laurent Koscielny pääsi puskemaan lähietäisyydeltä vaparitilanteen jälkeen, mutta pallo meni oikealta ohi. Heti perään Irlanti hyökkäsi todella vaarallisesti, mutta Ranskan molarikapteeni Hugo Lloris torjui.

Sitten 58. minuutilla Ranska tasoitti, kun Antoine Griezmann puski Bacary Sagnan erinomaisen keskityksen sisään, 1-1. Ja vain pari minuuttia myöhemmin Griezmann laukoi kuudentoista rajalta pallon verkkoon ja yhtäkkiä Ranska oli 2-1-johdossa!

Pari minuuttia tuon jälkeen Griezmann oli läpiajossa ja irlantilaispakki Duffy kaatoi hänet – tuloksena suora punainen kortti Duffylle ja Ranskalle vapari 17 metristä. Loppu mentiinkin sitten Ranskan hallinnassa ja paikkoja oli. Vaihtomies Andre-Pierre Gignac pamautti 76. minuutilla komean kudin ylärimaan.

Ranska etenee puolivälieriin, missä se kohtaa voittajan ottelusta Englanti-Islanti.


Pelaajat: