Sivusto: Huuhkajilla 13 prosentin mahdollisuus MM-kisapaikkaan

Nations League Ranska Suomi Huuhkajien joukkue Uefa EM-kisojen Suomi Huuhkajat Joel Pohjanpalo
Kuva: Getty Images

Urheilusivusto Gracenoten mukaan Huuhkajilla on tällä hetkellä kolmentoista prosentin mahdollisuus pelata Qatarin MM-kisoissa.

Miesten jalkapallomaajoukkue on pelannut puolet otteluistaan karsinnoissa kohti Qatarissa ensi vuoden lopulla pelattavaa MM-turnausta, ja Huuhkajat ovat lokossa toisena tasapistein ottelun enemmän pelanneen Ukrainan kanssa.

Kisoihin lohkovoittajana on matkalla Suomelle tiistaina karsintojen avaustappion aiheuttanut Ranska, josta Ukraina ja Suomi ovat jääneet jo seitsemän pistettä.

Karsintoja riittää vielä varsinkin Suomen osalta, mutta jotain arviota Huuhkajien mahdollisuuksia ensimmäiseen MM-lopputurnausmatkaan voi tehdä.

Sitä tekee ainakin urheilutilastojen ja todennäköisyyksien kanssa toimiva Gracenote-sivusto, jonka laskelmien mukaan Huuhkajilla olisi 13 prosentin mahdollisuus päästä kisoihin.

Lohkovoittajaksi sivusto näkee 97 prosentin todennäköisyydellä Ranskan. Suomen mahdollisuudet suoraan kisapaikkaan ovat tähteelle jäävät kolme prosenttia.

Jatkokarsintoihin oikeuttavalle lohkon kakkossijalle Gracenote asettaa Suomen osalta 40 prosentin saumat, kun Ukrainalla saa 32 prosentin elämänlangan, Bosnia-Hertsegovina 23 prosentin ja Kazakstanillekin heruu kahden prosentin mahdollisuus.

Suomi jatkaa MM-karsintoja 9. lokakuuta kotiottelulla Ukrainaa vastaan.

Tsekkaa myös: Video: Cristiano Ronaldo UCL-hanat alle vartissa – viimeisteli härskisti Bruno Fernandesin älyttömästä passista


Joukkueet: