Ruotsissa shokkipäätös – naisten mestarijoukkue Göteborg FC:n toiminta lopetetaan

Göteborgin naisten joukkue lakkautetaan - pallomeri.net

Ruotsin futiksessa saatiin tiistaina todellinen shokkipäätös, sillä marraskuussa maan mestaruutta juhlineen Göteborg FC:n naisten edustusjoukkueen toiminta on päätetty lakkauttaa.

Joukkue pääsi marraskuussa juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta, ja vielä joulukuussa Göteborg FC pelasi Mestarien liigaa Manchester Cityä vastaan.

Tiistaina tuli kuitenkin ilmoitus, että Kopparbergin panimo vetää rahoituksensa pois, mikä vauhditti päätöstä koko toiminnan äkillisestä alasajamisesta.

Göteborg FC:ssä pelannut Emma Koivisto sanoo, että uutinen ei ollut millään tavalla odotettu.

Mainos alkaa

– Tulihan se ihan täysin shokkina. On vaikea uskoa, että mestarijoukkue häviäisi kokonaan, Koivisto totesi Yle Urheilulle.

Seuran puheenjohtaja Peter Bronsmanilla oli asiaan eri näkökanta.

– Shokki saattaa olla väärä sana, mutta pelaajat eivät odottaneet tätä. Pitkässä juoksussa tämä on parhaaksi, seuran puheenjohtaja Bronsman sanoi Göteborgs-Postenille.

”Suurten miesten seurojen on aika ottaa viestikapula”

Bronsman perustelee päätöstä myös kiristyneellä kilpailulla, sillä vaikuttaahan kaupungissa myös toinen seura – IFK Göteborg – joka perusti oman naisten joukkueensa viime vuonna.

Nyt lopetetussa göteborgilaisseurassa koettiin, ettei kehityksessä mukana pysyminen ollut enää mahdollista.

– Muutama vuosi sitten voitimme Manchester Cityn 8–0, ja nyt he jyräsivät meidät. He ovat kehittyneet uskomattoman paljon. Nyt kun suuret miesten seurat kehittävät naisten jalkapallotoimintaa, uskomme, että heidän on syytä ottaa viestikapula, Bronsman sanoi viitaten IFK Göteborgiin.

IFK on kuitenkin vasta kehitysvaiheessa, minkä myötä ensi kaudella naisten pääsarjassa ei pelaa yhtään joukkuetta Göteborgista.

Vaikka edustusjoukkue lakkautettiin, Göteborg FC:n junioritoiminta jatkuu 17- ja 19-vuotiaissa.