Golfia! Nyt on US Open – selostamossa tuttu nimi

Phil Mickelson | Pallomeri.net

Suomalaiset ovat jo aloittaneet valmistautumisen juhannukseen, mutta urheileva maailma kääntää katseita Chambers Bayn kentälle USA:n koillisosaan. Maailman parhaat golfaajat lähtevät tavoittelemaan maailman vaikeimmin voitettavaa pokaalia. Suomalaisia ei kisassa nähdä, mutta Pallomeri.netin yhteistyöpelaaja Nikke Tyry viihdyttää urheilufaneja Viasatin ja Viaplayn kanavilla. Nikke odottaa kilpailusta spektaakkelia, jota pystyy seurata, vaikka golfhistoriaa ei itseltään löytyisi.

“Toki olisi varmaan parempia aikoja lähetykselle uusien katsojien houkuttelemiseksi ruudun ääreen. Oma juhannus sujuu torstaina ja perjantaina 22-06 Pasilan kopissa – lauantaina ja sunnuntaina mennään välillä 23-07. Kyseessä on juuri ne tunnit mitä on totuttu nukkumaan”, Nikke pohdiskelee.

Tämän vuoden US Openissa suurta roolia ennakkospekulaatioissa näyttelee kisakenttä. Chambers Bay on alle kymmenen vuotta vanha kenttä ja se rakennettiin aikanaa juuri US Openia silmällä pitäen. Kyseessä on normaalista US Open kentästä poikkeava areena.

“Kenttä on todella linksmäinen, eli siellä ei ole kuin yksi puu jos oikein ymmärsin. Tämä muistuttaa paljon British Openissa pelattavia kenttiä. Se voidaan parhaimmillaan virittää jopa 7200 metriä pitkäksi, joka olisi jopa aika hävytöntä. Oikeastaan meillä katsojilla on todella vaikea ennustaa minkälainen kisa on tulossa ja minkälaista tv-viihdettä kenttä tarjoaa.”

Ennakkoon suosikeiksi on tietenkin nostettu Rory McIlroyn ja Jordan Spiethin tyyliset maailmantähdet. Tyry on jopa itsekin ulapalla siitä kuka tämän kilpailun tulee voittamaan.

“Normaalisti on paljon helpompi tietää minkälaiselle pelaajalle kenttä sopii. Nyt kun kenttä poikkeaa normaalista US Open -areenasta reilusti, niin tehtävä on hankalempi. Jos Chambers Bayhin on luvattu sateista keliä, se nostaisi Rory McIlroyn osakkeita reilusti. Jos taas kenttä pelaa kovana, niin silloin etsisin ennenkaikkea kokemusta. Jollain tasolla uskon Martin Kaymerin ja Ernie Elsin kaltaisiin legendoihin tällaisilla kentillä. Heillä on molemmilla kokemusta kisojen voittamisesta kovilla alustoilla.”

Pallomeri.net on lanseeraamassa oman US Open -kilpailun, jossa on loistavat palkinnot. Kisa julkaistaan lähipäivinä. US Open käynnistyy torstai-iltana Washingtonin osavaltiossa USA:n luoteisosassa.

Tarkempia vihjeitä vetolapuille luvassa ennen kilpailun alkua!