Golfarit keräävät Extreme -suorituksella rahaa junioreille – Pallomeri.net mukana!

Suomalaiset golfarit laittoivat pari vuotta pystyyn niin kutsutun 24h golfin, jonka ideana oli kerätä rahaa seuran junioritoimintaan. Idea lähti Nokialta, jossa kaksi seura-aktiivia olivat huolestuneita juniorimäärien laskusta lajin parissa ja halusivat laittaa jotain hyvää liikkeelle. Ideana on pelata 24 tuntia golfia putkeen kerryttäen kasaan mahdollisimman monta par-tulosta tai parempaa, josta sponsorit laittavat omavalintaisen summan kyseisen seuran junioritoimintaan.

Aluksi vain Nokialla pyörinyt tapahtuma lähti leviämään ja nämä kaksi herrasmiestä haastoivat muutkin seurat mukaan. Talkoisiin saatiin lähtemään tänä vuonna jo kymmeniä seuroja, jotka kerryttävät kymmeniä tuhansia euroja juniorigolfin edistämiseen pelaamalla 24 tuntia rakastamaansa lajia: putkeen!

Suomenennätys on kymmenen kierrosta golfia yhden päivän aikana. 24h golfissa useimmat pelaajat kerkeävät kiertämään noin kuusi-kahdeksan kierrosta. Tämä tarkoittaa käveltyinä kilometreinä bägiä vetäen noin 75-100 kilometriä. Pallomeren lippistä kantava Nikke Tyry lähtee extreme-urheilemaan kotiseuransa Espoo Ringside Golfin junnujen hyväksi. Oma aiempi ennätys on neljän kierroksen pelaaminen päivässä. Samassa projektissa Ringsidessa on mukana omia rajojaan koettamassa laulaja Jontte Valosaari, golfista hullaantunut Virpi Vuorinen ja seuran opettaja Samuli Seppälä.

“Se on yllättävän sairas suoritus vetää neljääkään kierrosta päivässä. Tottakai jos taukoja pitää, niin se vähän helpottuu, mutta kyllä mä luulen tästä aika rankkaa tulevan. Kuusi kierrosta olisi ihan hyvä suoritus, mutta jotenkin tässä on halu mitata omiakin rajoja ja vetää jopa kahdeksan rundia ja lähteä ambulanssilla tiputukseen.”

“Tuntuu niin naurettavalta kun jotkut sanovat golfin olevan kevyttä kuntoliikuntaa. Ne jotka ovat pelanneet edes kahta kierrosta päivässä tietävät, että kyllä siinä on jalat melko hapoilla päivän päätteeksi. Samalla tietenkin pitäisi pystyä pelaamaan hyvin tässä tapahtumassa, jotta junnuille kertyy iso potti.”

Pallomeri.net laittoi pottiin 50 senttiä jokaisesta Niken parista, kaksi euroa jokaisesta birdiestä ja 50 euroa jokaisesta eaglesta. Pelattu reikämäärä tullee olemaan jossain sadan hujakoilla. Mukana on tietenkin myös paljon muita sponsoreita ja Ringsidessa pyritäänkin saada kasaan noin 3000 euron stipendi junnuille.

Mikä on extremein oma urheilusuorituksesti mitä olet tehnyt?