Golfari Mikko Ilonen lopettaa uransa – haluaa asettaa perheen etusijalle

Mikko Ilonen - Pallomeri.net

Suomen kaikkien aikojen menestynein golfari Mikko Ilonen, 39, on ilmoittanut lopettavansa ammattilaisuransa. Työ golfin parissa jatkuu siitä huolimatta.

Oman peliuran loppumisen syyksi Ilonen kertoo halunsa asettaa perheensä etusijalle. Miehellä on Kati-vaimonsa kanssa kaksi lasta, seitsemänvuotias Eino ja viisivuotias Elma.

– Viime marraskuussa tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin, Ilonen kertoo tiedotteessa.

– Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle.

Ilosen uran paras vuosi oli 2014, joka sisälsi kaksi turnausvoittoa ja jaetun seitsemännen sijan US PGA Championshipissä. Tuolloin hän käväisi myös parhaalla maailmanlistan sijoituksellaan 37.

Vaikka oma ura onkin ohi, golfia Ilonen ei jätä.

– Olen vakuuttunut, että minun päätökseni vetäytyä ammattilaiskentiltä ei ole minkään aikakauden loppu, vaan sen sijaan se on jonkun uuden ja jännittävän alku. Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

“Nyt on meidän aika täyttää tyhjiö”

Yhdeksi Ilosen “työn jatkajiksi” ammattilaiskentillä voidaan lukea Kalle Samooja, joka pelaa ensimmäistä vuottaan European Tourilla, ja joka sijoittui viime viikolla upeasti kuudenneksi. Samoojalta löytyikin pelkkää hyvää sanottavaa esikuvastaan.

– Kyllähän Mikko on ollu ehdoton Suomi-golfin ja varsinkin ammatilaisgolfin tienraivaaja. Hän on ollut itselleni idoli matkalla ammattilaisuuteen, Samooja kertoi Pallomeri.netille.

– Kova päätös, mutta ymmärrän kyllä sen että 19 vuotta maailmalla vaatii veronsa. Todella kovan uran teki monella mittarilla, mitä täällä ei ehkä ole osattu arvostaa. Nyt on meidän muiden aika täyttää Mikon jättämä tyhjiö.


Pelaajat: