Golfari antoi potkut caddielleen – kesken kierroksen

Golfin PGA Tourilla käynnissä oleva Kanadan Avoimet nousi otsikoihin torstaina kun kiertue-jyrä Robert Allenbyn ja hänen caddiensa tiet erosivat kesken kierroksen. Tapahtumasarjasta on eri versiot pelaajan ja caddien suunnalta.

Allenby kertoi caddien antaneen vääriä mailavalintoja koko kierroksen ajan ja oikeastaan jo monta kuukautta. Kun kentän 18:nnella väylällä valittu maila tuotti veteen päätyneen lähestymisen, alkoi kova sanaharkka. Caddien mukaan Allenby oli solvannut häntä jo koko alkukierroksen, kun taas Allenbyn mukaan caddie oli alkanut käyttäytyä uhkaavasti.

Niin tai näin, Allenbyn bägiä kantoi loppukierroksen paikallinen 61-vuotias rehtori, joka otti ilon irti tapahtumasta. Allenbyn caddie väitti australialaispelaajan muunmuassa kertoneen hänelle, että hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta töitä kiertueella ei enää olisi tarjolla. Täyttä totuutta tapahtumasta tuskin koskaan saadaan ja kukin uskokoon kumpaa osapuolta tahtoo.

Allenbylla ei varsinaisesti ole kiertueen mukavimman pelaajan leima otsassa. Miestä on usein syytetty hyvinkin viileäksi ja ajoittain huonosti käyttäytyväksi pelaajaksi. Tammikuussa miehen kimppuun hyökättiin Hawaijilla baarissa, jonka jälkeen hän heräsi jostain puiston penkiltä ilman lompakkoa ja puhelinta. Ehkä baarissakin tuli pientä sanaharkkaa?

Pelit Allenbylla ovat tänä vuonna menneet suhteellisen surkeasti. Kauden paras sijoitus on 51 sija. Videolla tarinaa Allenbylta tammikkussa sattuneesta ryöstöstä ja sen vaikutuksista hänen elämäänsä.