GOLF-VIHJEET: Wells Fargo Championships 2023 | 04.05. Alkaen 13:50

golfprofessori_vetovihjeet

Kuka nousee Quail Hollowin kuninkaaksi?

Golfkausi on täydessä vauhdissa ja PGA Tourin seuraava pysäkki on Quail Hollow Club Charlotte’ssa, Pohjois-Carolinassa. Wells Fargo Championship on yksi arvostetuimmista ja haastavimmista kisoista kiertueella, ja se tarjoaa pelaajille mahdollisuuden testata taitojaan yhdellä maailman parhaista ja vaatimmista kentistä. Tänä vuonna kisa on myös niin sanottu “designated event”, eli sen palkintopotti on huimat 20 miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 3,6 miljoonaa.

Kisan hallitseva mestari on Max Homa, joka voitti viime vuonna toisen kerran Quail Hollow’ssa. Homa on ollut viime aikoina alavireinen, mutta tulee pienen tauon jälkeen varmasti nälkäisenä kentälle. Kisa toimii monille huipuille PGA Championshipsin valmisteluna ja mukana ovat muun muassa Rory McIlroy, Jordan Spieth ja Justin Thomas. McIlroy on voittanut Wells Fargo Championshipin kolmesti (2010, 2015 ja 2021) ja hän pitää hallussaan kisaennätystä (-21). Spieth puolestaan hakee ensimmäistä voittoaan Quail Hollow’ssa ja hän on ollut tällä kaudella erittäin vahva nousten hiljattain takaisin maailman kärkikymmenikköön. Thomas taas on hakee virettään kentällä, jolla hän voitti PGA Championshipin vuonna 2017.

Quail Hollow Club on pitkä (7 521 jaardia) ja vaikea par 71 -kenttä, joka vaatii pelaajilta sekä pituutta että tarkkuutta. Kentän loppuosa on erityisen haastava ja sitä kutsutaan nimellä “Green Mile”. Se koostuu kolmesta vesiesteiden reunustamasta reiästä (16-18), jotka ovat usein ratkaisseet kisan kohtalon. Kentällä on myös nopeat ja mutkikkaat viheriöt, jotka asettavat puttien lukemisen taidon koetukselle. Kenttä tulee myös tämän viikon pelaamaan erityisen pitkänä, kun luvassa on varsin viileitä päiviä ja viikonloppuna ennusteessa on myös sadetta.

Tällä viikolla Professorin malli näyttää seuraavalta (tästä pääset katsomaan kaikki pelaajat):

Professorin mallin top20 – Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (yllä), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon. Lisäksi viimeisen 5 kisan sijoitukset ja sijoitukset tässä kisassa.

Viikon top 3 + ilmaisveto

Tällä viikolla keskitytään top 20 sijoitusvetoihin.

 1. Top20 – Viktor Hovland @ 2.05
  Rankingissa seitsämäntenä oleva norjalainen lyöntikone on kuin tehty tälle kentällä ja viileään keliin. Hän sijoittui kisassa viime vuonna hienosti kolmanneksi ja on viimeisessä viidessä startissaan ollut kolme kertaa top20 joukossa.
 2. Top20 – Jason Day @ 2.25
  Australiainen lyöntikone on pelannut loistavan kauden ja tulee kisaan muutaman viikon tauon jälkeen. Hänellä on vahva historia kisasta ja sijoittuu rankingissa 11. sijalle.
 3. Top20 – Rickie Fowler @ 2.65
  Takaisin huipputasolle noussut Fowler on tämän kentän erikoismiehiä ja tulee kisaan hyvässä vireessä. Rankingin 12. pelaaja, jolla on neljä perättäistä top20 sijoitusta.
 4. Ilmainen veto: Top20 – Joel Dahmen @ 5
  Syövänkin urallaan kellistänyt Dahmen tuntui löytäneensä virettään viime kisassa ollen 11. Nyt hän tulee levänneenä yhdelle lempikentistään, josta viimeiset kolme starttia ovat tuoneet 3 top 20 sijoitusta.

Seuranta Korean Championshipsin jälkeen:
3 vetoa, joilla kaikilla tavoitellaan 100 euron voittoa.
Panostettu summa: 1231.38€
Voitettu summa: 1286.52€

Viime viikolla Golfprofessori palasi voittojen tielle ja Yannik Paulkin oli muutamaa triplabogia vailla top10:ssä. Tällä viikolla suuntana PGA ja 3/3 osuman tavoittelu jatkuu.

Onnea peleihin! Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana ja laajemmat analyysit voit tilata täältä.