GOLF-VIHJEET: THE FARMERS INSURANCE OPEN 2023 | 25.1. ALKAEN 19:00

golfprofessori_vetovihjeet

Taustoitus

PGA Tour aloittaa tällä viikolla monien mielestä todellisen kauden, kun 154 pelaajan joukko valloittaa Torrey Pinesin rantaviivalle rakennetut upeat kentät, pelaten “pohjoiskentän” kertaalleen ja “eteläkentän” kolmeen otteeseen. Tämä edellyttää tosin pelaajilta US Open näyttämänökin hiljattain toimineen South Coursen kesyttämistä vähintään kerran ennen kuin cut-raja poistaa yli puolet pelaajista.

Birdie-juhlat on nyt hetkeksi juhlittu ja kolmen kierroksen ajan par-tuloksen alitukset ovat kovaa valuuttaa. Voittotulokset Torrey Pinesissa ovat yleensä jääneet -10 ja -20 väliin ja tuulen noustessa jopa heikommallakin tuloksella on noustu kisan voittoon. Viime viikolla jälleen kerran voittanut Jon Rahm lähtee kisaan selkeänä ennakkosuosikkina ja tämä hänelle suotakoon toisen perättäisen voiton jälkeen. Kun kisanäyttämänö on vielä hänen mukaansa hänen suosikkikenttäsä, jolla hän voitti ensimmäisen Major-turnauksensa (US Open 2021), on muilla kova urakka espanjalaisen voittamisessa.

La Jollan alueella on satanut runsaasti viime aikoina, joten odotettavissa on erittäin rankaisevat raffit (karheikot). South Course on tunnetusti varsin pitkä ja vaikea kenttä (yhdekssänneksi vaikein kisakenttä), joten pituuden lisääksi myös tarkkuus korostuu avauspelissä. Torrey Pinesin kukkuloilla menestyminen on yleensä vaatinut kokemusta kentästä ja Farmersin voittopokaalia on päässyt nostamaan usein pelaajat, jotka ovat sijoittuneet kisassa aiemmin hyvin (16/18 viimeisintä voittajaa ovat sijoittuneet aiemmin top10 kisassa). Alla oleva video kertoo maisemista ja kentän haasteista:

Tässäkin kisassa pelaajia joudutaan arvottamaan varsin pienellä otannalla, koska kisakierroksia on kertynyt vähän suurelle osalle pelaajista viimeisen kuuden kuukauden aikana. Tilanne tämän osalta kuitenkin paranee koko ajan ja täten käytettyjen mallien tarkkuus ennustamisessa tarkentuu. Tähän kisaan käytössä on jo usealta pelaajalta 10+ kierrosta lähikuukausilta.

Olosuhteet ovat viime viikkoon nähden täysin erilaiset, kun lämpötila pyörii 15 asteen paikkeilla ja Tyynimeri tuo kosteutta kentälle tuulen mukana.

Professorin pelivalinnat

Selkeänä ennakkosuosikkina kisaan lähtee Jon Rahm (hänen osuus voittajamarkkinasta on lähes 20%), mutta kuten yllä totesin, on se täysin oikeutettua. Voittajavedossa onkin tällä viikolla haasteita löytää sopivia suuremman kertoimen pelaajia, koska kisa on yleisesti suosinut ennakkosuosikkeja (13sta viimeisestä 18sta voittajasta ovat olleet maailmanlistan 33 parhaan joukossa). Jos voittajavetoa haluaa kuitenkin pelata, nousee mallissa esille seuraavat pelaajat: Tony Finau, Will Zalatoris ja Taylor Montgomery. Professori pitää tälläkin viikolla voittajavedossa panokset maltillisena.

Viime viikko osoitti, että alkukauden sijoitusvetojen veikkaaminen on vaikeaa ja varsinkin puttikilpailuksi muodostuvissa kisoissa yllättäjiä voi nousta kaukaa ennusteiden takaa. Golfvedonlyönti on kuitenkin pitkäjänteistä puuhaa, kuten itse pelikin, joten tarkkojen analyysien perusteella kortille nostetaan seuraavat kohteet:

Top20:
Taylor Montgomery @ 2.3 – sensaatiomaisesti viime ajat pelannut Montgomery on Poa-griinien paras puttaaja ja loistava draivaaja.
Adam Hadwin @ 3.25 – viime viikolla vahvasti pelannut Hadwin on tämän kisan kokenutta kaartia ja omaa kentällä hyvän historia sekä nousevan trendin omassa pelissään.
Hayden Buckley @ 3.8 – toissa viikon upeasti pelannut Buckley omaa Torrey Pinesiin sopivan pelin ja on varmasti täynnä itseluottamusta. Hänen keskiarvo sijoituksensa käytetyissä malleissa on 21.2 eli lähes neljän kerroin tuntuu ylikertoimelta.
Aaron Baddeley @ 7 – yllätyskortti, joka on osoittanut loistavaa lyöntivirettä viime kisoissa ja sijoittunutkin varsin hyvin. Pelannut urallaan erinomaisesti Torrey Pinesissa.

H2H-kohteet:
Si Woo Kim > Hideki Matsuyama ([email protected]) – kaikissa malleissa keskimäärin 8.sijaa parempi kuin Hideki, joka kärsii vieläkin pienistä loukkaantumishuolista ja on ollut avaustensa kanssa välillä ongelmissa.
Adam Hadwin > Taylor Pendrith ([email protected]) – perustelut osittain jo yllä, mutta Pendrith on lisäksi ollut viime ajat alavireinen ja suoriutunut viimeisestä 20 kierroksestaan keskimäärin 0.8 lyöntiä/kierros huonommin kuin hänen vuoden keskiarvonsa antaa olettaa.
Wyndham Clark > Gary Woodland ([email protected]) – Wyndhamin trendi on ollut nouseva (+0.94 lyöntiä/kierros paremmin kuin keskiarvo) ja Woodlandin taas selkeästi laskeva. Hän on kärsinyt pahoista loukkaantumisista ja missannut cutin tai keskeyttänyt 3 kertaa viimeisen viiden ksian aikana.

Voita matka huhtikuussa pelattavaan Mastersiin!

Professorin pelikortti

HUOM! Kisa alkaa poikkeuksellisesti jo keskiviikkona NFL:n pudotuspelien takia.

Voittajavedot:
Taylor Montgomery @ 36 (pienellä panostuksella)

Top20:
Taylor Montgomery @ 2.3
Adam Hadwin @ 3.25
Hayden Buckley @ 3.8
Aaron Baddeley @ 7

H2H:
Si Woo Kim > Hideki Matsuyama ([email protected])
Adam Hadwin > Taylor Pendrith ([email protected])
Wyndham Clark > Gary Woodland ([email protected])

Viime viikko oli jo tappiollinen viikko PGA Tourilla, mutta DP World Tour onneksi tasoitti tilannetta merkittävästi. Kuten aiemminkin, Professori suosittelee panostamaan joko tasoittain tai panostamalla siten, että pyrkii tietyn “yksikön” voittoon jokaisella vedolla. Tasoittain yllä olevissa kohteissa voisi menetellä esimerkiksi lyöden voittajavetoon puolikkaan yksikön (esim. 5€), top20-vetoihin 1 yksikön ja H2H-vetoihin 2 yksikköä. Yksikön voittamisella voisi tavoitella esimerkiksi 100 euron voittoa, jolloin voittajavetoihin lyötäisiin noin 5 euron veto.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä. Golfprofessorin laajempiin vetokortteihin ja ennakkoihin voit tutustua täällä.