GOLF-VIHJEET: Thailand Classic 2023 | 16.02. ALKAEN 02:00

golfprofessori_vetovihjeet

Taustoitus

DP:llä jatketaan Kaakkois-Aasian vierailua Thaimaan viikolla. Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa sijaitseva Amata Spring isännöi sekalaista joukkoa maailman huippuja, vaikkakin osallistujalista (field) on viime viikon tapaan keskivertoa heikompi. 

Viime viikon tapaan, tämänkin viikon kenttä on entuudestaan suurimmalla osalle pelaajista tuntematon ja Thaimaassakaan DP ei ole vieraillut kuuteen vuoteen. 2010-luvun Thaimaan nimikkokisan voittajista löytyy Westwoodin, Schwartzelin ja Garcian tapaisia silloin maailman terävintä huippua edustaneita pelaajia ja tällä viikolla voidaankin nähdä ennusteissa korkeammalle nousevien pelaajien nousevan kärkeen.

Singaporessa ja Ras Al Khaimahissa voittajiksi nousi todelliset yllättäjänimet (Gavins ja Strydom), vaikkakin monet mallin kärkipelaajista olivat hyvissä asemissa ennen viimeistä kierrosta.

Kentässä on paljon samankaltaisuuksia Portugal Mastersin kisakenttään (sekä tilastollisesti että menestyjien suhteen), joten tällä viikolla pallonlyömisen tilastot tulevat korostumaan ja kisasta ei pitäisi tulla samanlaista putti- ja birdiekisaa, kuten viime viikosta. Ennakoitavissa on kuitenkin jälleen kova voittotulos ja voittaja pääsee reilusti kaksinumeroisiin lukemiin suhteessa ihannetulokseen.

Kenttä on liikuteltavan saarigriinin ansiosta kuuluisa ja tarkemman kuvan kentästä saat alla olevasta videosta. Kyseessä on todellinen mestaruuskisakenttä, jolla on mittaa ja esteitä.

Professorin peli-ideat

Koska Professorin lähestyminen pohjautuu dataan, on viime aikojen muutamien kohteiden nostaminen tuottanut tuskaa ja huonoja tuloksia. Pitkäjänteisen tekemisen pitäisi kuitenkin vuosien tulosten mukaan korjata tilanne ja tälläkin viikolla mallien mukainen top20-pelaajalista muodostuu meritoituneista tour-pelaajista. Mukaan mahdutetaan myös muutamia yllätysnimiä, joilla kertoimet ovat mallien mukaan väärin asetettuja.

Professorin mallin top20.

Kentän pituuden ja esteiden paljouden takia erityishuomio keskittyy hyviin avaajiin, jotka ovat pituuden lisäksi keskimääräistä tarkempia.

Tällä kertaa pelikortin sijaan Professori tyytyy jakamaan näillä kriteereillä parhaat pelaajat, joita kannattaa harkita eri vetomuodoissa oman riskitasonsa ja mieltymyksen mukaan. Pelaajat, joita Professorin pelikortille nousee ovat seuraavat perusteluineen (lisäksi mukana hyvä kohde):


Ennakkosuosikit:

Jordan Smith (top10 @ 2.8) – tilastojen kärkinimi, huippu avaaja ja hyvä historia Portugalista.
Adrian Otaegui (top10 @ 3.6) – korkealla tilastoissa, keskimääräistä parempi avaaja ja voitto Valderramasta, joka vaatii samankailtaista osaamista kuin Amata Springin kenttä.
Richard Mansell (top10 @ 3.6)- korkealla ylläiolevassa listassa, hieno viime viikko ja avaustilastoissa 14.

Keskiportaan pelajaat:

Dan Bradbury (top10 @ 7) – korkealla tilastoissa, loistava avauspelaaja ja hyvä lähihistoria.
Taiga Semikawa (top10 @ 8) – yllätysnimi avauspelinsä ansiosta ja onhan kyseessä hiljattain amatöörien maailmanlistalla kärkipaikkaa pitänyt pelaaja
Marcel Siem (top10 @ 7.5) – 500 DP-kisaa pelannut konkari, joka osoittanut heräämisen merkkejä ja pelasi viime viikolla nousujohteisen kisan.

Yllättäjät:

Tom McKibbin – Nuori lupaus, joka on väläytellyt nousujohteista kuntoa ja on loistava avauspelaaja.
Alejandro Del Rey – Samat perustelut kuin yllä.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!

Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana.