GOLF-VIHJEET: Soudal Open 2023 | 11.05. Alkaen 08:30

golfprofessori_vetovihjeet

Belgiassa mahdollisuus yllätyksille

Soudal Open 2023 on DP World Tourin toinen osakilpailu Euroopassa tänä vuonna. Kilpailu pelataan 11.-14. toukokuuta Rinkven International Golf Clubilla Antwerpenissa Belgiassa. Kyseessä on Belgian suurin golfkilpailu, joka kerää paikalle kourallisen maailmanluokan pelaajia ja paljon haastajakiertueen ja Belgian amatöörigolfin kärkinimiä.

Rinkven International Golf Club on kaunis 36-reikäinen puistomainen kenttä, joka on ollut aiemmin Euroopan Tourin tapahtumapaikkana vuosina 2018, 2019 ja 2022. Soudal Open pelataan yhdistelmällä haastavimpia reikiä pohjois- ja etelä-kentiltä.

Kenttä vaatii pelaajilta tarkkuutta, tasaisuutta ja hyvää pelistrategiaa. Pelissä on paljon vettä, bunkkereita ja puita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia epätarkoilla lyönneillä. Tämä luo myös asetelman yllätyksille, sillä paikallistuntemus on varmasti hyödyksi. Kenttä on melko lyhyt (noin 7000 jaardia eli 6300 metriä) ja tuo täten mukaan myös lyhyemmälle lyövät tarkat pelaajat. Kentän viheriöt ovat pienikokoiset ja niissä on paljon muotoja, joka nostaa lähipelin merkitystä.

Soudal Openin palkintopotti on 2 miljoonaa euroa. Belgian tähdet Nicolas Colsaerts ja Thomas Detry ovat mukana ja DP:n kärkikaartistakin on kourallinen pelaajia. Kisa toimii US Openin karsintakisana. Soudal Openilla on käytössään myös useita villi kortteja, jotka mahdollistavat muutamien muiden belgialaisten ammattilaisten ja huippuamatöörien osallistumisen.

Tällä viikolla Professorin malli näyttää seuraavalta:

Professorin mallin top24 – Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (yllä), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon. Lisäksi viimeisen 5 kisan sijoitukset ja sijoitukset tässä kisassa.

Viikon top 3 + ilmaisveto

Tällä viikolla pelataan erilaisia kohteita.

 1. H2H – Pepperell vs. Välimäki 2 @ 1.97
  Rankingissa pykälän ylempänä oleva Välimäki sai viime viikolla karstat pois koneesta ja on 3 kuukauden otannalla selkeästi Pepperelliä edellä.
 2. CUT –Helligkilde to miss cut @ 2.8
  Pitkälle lyövä tanskalainen tuskaili pahasti lyöntitarkkuutensa kanssa viime viikolla ja on ollut viime aikoina epävarma. Huono sää ja tiukat väylät sopivat cutin läpäimiseen tällä kentällä erittäin huonosti.
 3. Top10 – Ferguson @ 5.5
  Tällä kentällä kolmannen sijan pari vuotta sitten ottanut skotti on tottunut vaikeisiin olosuhteisiin ja on ottanut viimeisessä viidessä startissaan kaksi top10-sijoitusta.
 4. Ilmainen veto: Top10 – Alexander Levy @ 15
  Ranskalainen taituri on pikku hiljaa löytämässä vireensä pitkän selkävaivan jälkeen. Hän omaa loistavan historian tältä kentältä ja on ehdottomasti ilmaisvedon arvoinen yllättäjä tähän kisaan.

Seuranta Wells Fargon jälkeen:
3 vetoa, joilla kaikilla tavoitellaan 100 euron voittoa.
Panostettu summa: 1362.34€
Voitettu summa: 1386.52€

Viime viikko jäi vaisuksi Jason Dayn toisen kierroksen lopun romahduksen ja Hovlandin surkean viimeisen ysin siivittämänä, mutta onneksi Fowler paikkasi viikon melkein omille. Tällä viikolla palataan Euroopan mantereelle ja odotukset ovat korkealla.

Onnea peleihin! Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana ja laajemmat analyysit voit tilata täältä.