GOLF-VIHJEET: Singapore Classic 2023 | 09.02. ALKAEN 01:35

golfprofessori_vetovihjeet

Taustoitus

DP World Tour on uskollinen nimelleen tällä viikolla, kun kiertue muuttaa Lähi-idästä Aasiaan kolmen viikon sprintille. Osallistujalista muuttuu melkoisesti viime viikoista ja tässä ensimmäistä kertaa pelattavassa kisassa on mielenkiintoinen valikoima pelaajia nuorista lahjakkuuksista vakiintuneisiin “tour-jyriin”.

Kenttänä tällä viikolla toimii mielenkiintoinen Laguna Nationalin Classic Course. Paikallisten keskuudessa “The Beast” lempinimellä kulkeva kenttä on listattu usein Aasian vaikeimmaksi. Pete Dyen veljenpojan Andy Dyen suunnittelema kenttä on ottanut vaikutteita maailmankuuluista kentistä, kuten Oakmontista, Troonista, Shinnecockista ja Sawgrassista. Se on tunnettu erikoisista muodoistaan (kts. kuva alla), suurista viheriöistä ja 146 bunkkerista.

Koska tätä erikoista luomusta ei ole pelattu ennen, on vaikea sanoa millainen profiili kentälle sopii. Lukemalla pitkän linjan asiantuntijoiden arvioita, tulin siihen tulokseen, että verrokkeina toimii parhaiten historiallisesti vaikeat kentät. Näitä on muun muassa The Green Eagle (Porsche European Open) ja Le Golf National (French Open) ja kisassa on mukavasti pelaajia, joilla on historiaa näistä kisoista.

Lisäksi Singaporen suunnalla on suuri riski ukkoskuuroille tähän aikaan vuodesta, joten sääkin saattaa tuoda haastetta peleihin. Tällä viikolla on siis poikkeuksellisen paljon muuttujia, jotka tekevät pelikortista riskisen ja se on hyvä huomioida panoksia asettaessa.

Professorin pelivalinnat

Professorin käyttämien mallien keskiarvoja mittaamalla top20-pelaajat ovat seuraavat:

Yhteenveto top20 pelaajista tällä viikolla mallien keskiarvoista mitattuna.

Voittajamarkkinassa on poikkeuksellisen avoin markkina, kun kukaan ei yllä lähellekkään 10% markkinaosuutta, joten valinnan varaa ja hyviä kertoimia riittää mielenkiintoisten pelaajien suhteen. Nostan alle pelaajia, joille on tarjolla korkeita kertoimia suhteessa kenttävertailuun, historiaan Aasian kisoissa ja malleihin, joiden pohjalta Professorin vedot rakentuvat. Samat perusteet pitävät top-vedoissa ja h2h-vedoissa. Otin yllä olevaan kuvaan tällä kertaa myös viimeisen 5 turnauksen tulokset sekä nykyvirettä kuvaavan “Trend Index” tilaston, jota katsoessa on helppo huomata, että osallistujalistan taso viime aikojen pelivirettä tarkastellessa ei ole kovin kummoinen.

Professorin pelikortti

Voittajavedot:
J. Smith @ 21 – lyöntikone, jolla on loistava historia vaikeilta kentiltä.
Veerman @ 41 – vakuuttava pallonlyöjä, joka on loistanut synnyinmaansa lähistöllä ja joka on osoittanut nousevaa virettä viime aikoina.
Armitage @ 66 – oikukas pelaaja, joka väläytellyt loistavaa pallonlyöntitaitoa ja tuloksentekemistä vaikeissa olosuhteissa. Tulee kisaan hyvin levänneenä ja hyvän viimeisen kisan pelanneena.

Top10-vedot:
Ylläolevat pelaajat kertoimilla: 2.85, 4.5 ja 6.5
Kalle Samooja @ 8.5 – viime vuoden Saksan kisan voittaja, joka tulee kisaan hyvin levänneenä. Lisäksi Kallella on kokemusta Aasiasta useamman vuoden verran.
Will Besseling @ 7.5 – toinen vaikeiden kenttien erikoismies, joka on onnistunut urallaan loistavasti Aasian kisoissa.

H2H-vedot:
Välimäki vs. Samooja, pelivalinta 2 (2.2) – katso yllä oleva perustelu. Lisäksi Välimäki on pelannut useamman viikon peräjälkeen missaten viimeiset 2 cut-rajaa.
Pavon vs. Schneider, pelivalinta 2 (1.95) – Schneider sijoittuu paremmin malleissa on selkeästi varmempi pallonlyöjä.
Paul vs. Kieffer, pelivalinta 2 (2.05) – Kieffer korkeammalla malleissa ja lisäksi Paulilla ollut suuria ongelmia pallonlyömisen kanssa viime kisoissa.

Viime viikon pelasti Björkin hieno onnistuminen – Shinkwin oli keskeyttäessään top5 joukossa, joten loukkaantuminen tuli epäonniseen paikkaan. Kertauksena panostuksesta: Professori suosittelee panostamaan joko tasoittain tai panostamalla siten, että pyrkii tietyn “yksikön” voittoon jokaisella vedolla. Tasoittain yllä olevissa kohteissa voisi menetellä esimerkiksi lyöden voittajavetoon yhden yksikön (esim. 10€), top10-vetoihin 1 yksikön ja H2H-vetoon 2 yksikköä. Yksikön voittamisella voisi tavoitella esimerkiksi 100 euron voittoa, jolloin voittajavetoihin lyötäisiin noin 3 euron veto.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!