GOLF-VIHJEET: SDC Championships 2023 | 16.03. alkaen 6:30

golfprofessori_vetovihjeet

DP World Tour jatkaa Afrikan visiittiä Kapkaupungin lähistöllä Francis Bayn rantakaupungissa. St. Francis Links kenttä on Jack Nicklauksen upea links-henkinen luomus, joka on valittu Afrikan hienoimmaksi kentäksi vuonna 2007 ja mainitaan top10:ssä aina kun Afrikan golfkenttiä listataan. Puhtaasta links-kentästä ei kuitenkaan ole kysymys, koska kentän griinien ympäristöt ovat pehmeitä ja kenttä ei sijaitse meren rannalla, vaikka lähellä ollaankin.

Tuuliennuste on torstaille hurja, kun jatkuva tuuli on yli 10 m/s ja puuskissa päästään yli 15 m/s lukemiin. Links-tyylisyys tuo mukaaan hurjan määrän bunkkereita ja leveiden väylien missaaminen vie pallon pelaamattomiin, kun kenttää reunustaa tuuheat puskat.

Kenttä on isännöinyt Sunshine Touria muutaman kerran ja tästä kokemuksesta on varmasti hyötyä. Näin kommentoi mm. tiistain pro-amissa Richie Ramsay, joka samalla sanoi kentän olevan loistava testi kaikille pelaajille. Tämän viikon mallissa on uutena pääsarakkeena “Master” indeksi, joka yhdistää hyvin toimineen suhteutetun 3 kuukauden “strokes gained” datan ja pelaajan nykyvirettä mallintavan Index-datan. Kenttä näyttää kuvissa upealta:

St. Francis Links – Jack Nicklauksen taidonnäyte.

Etelä-Afrikkalaisten juhlaa?

Tällä viikolla Professorin mallissa pelaajat on arvotettu yllä mainitulla Master-data indeksillä. Tarkasteluun otettiin myös tällä viikolla pienempiä kiertueita pelaavien pelaajien viime aikaisia saavutuksia ja historiaa tällä kentällä. Aiempaa historiaa tältä kentältä ei löydy tilastoituna, joten se puuttuu mallista. Valinnoissa kuitenkin löytyy muutama nosto Sunshine kiertueen aiempiin kisoihin liittyen. Malli näyttää tällä viikolla top20 osalta seuraavalta:

Professorin mallin top20 – Master = yhdistetty Ajd. TSG ja Trend Index, Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (pelaajan taso viimeisellä 20 kierroksella suhteutettuna keskiarvoon), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon.

Tuuliennusteen ja uuden kentän myötä Professori nostaa tällä viikolla top3-ideoihin muutamia yllättäjiä sekä ilmaisvedoksi sopivan todellisen yllättäjän. Kentän kuvien perusteella ailahtelevat pelaajat voidaan jättää vetojen ulkopuolelle ja painottaan niitä pelaajia, joilla on kokemusta kentästä sekä hyviä tuloksia tuulessa pelattavasta kilpagolfista.

Professorin viikon top3

1. Läpäisee cut-raja: Johannessen, K. – EI @ 2.43

Kristian Krog on pelannut erittäin vaihtelevasti viime aikoina ja tulee tähän kisaan kahden karsiutumisen putkessa. Hänen pelinsä on kärsinyt epätasaisuudesta ja torstain tuuliennuste sekä vaativa kenttä tuottanee vaikeuksia erityisesti kovassa tuulessa. Professori arvioi cut-rajan läpäisyksi selkästi alle 50% todennäköisyyttä, joten kyseessä on loistavas kohde.

2. Casey Jarvis top10 @ 6

Lupaavia otteita esittänyt talentti, joka sijoittui viimeksi täällä pelatessaan toiseksi. Mallissa neljännellä sijalla ja kova kerroin maistuu hyvin. Pelannut tasaisesti ja väläytellyt kovaa kuntoa yksittäisillä kierroksilla.

3. Ockie Strydom top10 @ 8

Etelä-Afrikkalainen, joka tuntuu joko taistelevan voitosta tai karsiutuvan. Kaksi sensaatiomaista voittoa tällä kaudella ottanut Strydom sijoittui viimeksi täällä jaetulle toiselle sijalle ja painotti tiistaina tuulipelaamisen tärkeyttä. Hän myös kehui kentän sopivan erityisen hyvin hänen pelilleen. Kohde sopii hyvin Coolbetin ilmaisvedolle korkean kertoimen vuoksi tai hurjimmat voivat laittaa tämän ilmaisvedon suoraan Strydomin voitolle 81 kertoimella.

Seuranta The Playersin jälkeen:
6 vetoa, joilla kaikilla tavoitellaan 100 euron voittoa.
Panostettu summa: 480,99€
Voitettu summa: 453.19€

Viime viikko oli vaikea top3-vetojen kannalta, kun Players poikkesi mallin ennusteesta merkittävästi osittain erikoisen lauantai olosuhteen takia, jolloin osa pelaajista pääsi pelaamaan toisen kierroksen optimaalisissa olosuhteissa myrskyn jälkeen. Brunin top10 oli Keniassa positiivinen tulos, mutta muuten viikko oli tappiollinen.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee viikottain ilmaisen vedon. Onnea peleihin!

Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana.