GOLF-VIHJEET: Ras al Khaimah Championship 2023 | 02.02. ALKAEN 05:10

golfprofessori_vetovihjeet

Taustoitus

DPn maailman kiertue siirtyy tällä viikolla Dubain kirkkaista valoista noin 100 kilometriä pohjoiseen Ras al Khaimahin rantakaupunkiin. Kyseessä on kisan toinen vuosi ja viime viikon pääesiintyjät loistavat poissaolollaan. Al Hamran kentällä nähdään hyvin kirjava osallistujalista ja mukana on paljon “heikoilla korteilla” pelaavia pelaajia.

Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että mahdollisten voittajien joukko on merkittävästi pienempi kuin esimerkiksi viime viikolla. Näin ainakin tilastollisesti ja tätä kaavaa noudatti myös viime vuoden ensimmäinen Al Hambran kentällä pelattu kilpailu, jossa voitto ratkaistiin pääosin ennakkosuosikkien ja “keskikastin” kesken Nicolai Hojgaardin viedessä pisimmän korren.

Kenttää on pelattu kuitenkin Challenge Tourilla kolmesti ja viime vuonna myös nyt kisakalenterista poistuneessa Ras al Khaimah Classicissa. 2016-2018 pelatuissa CTn kisoissa voitosta kamppaili tuttuja nimiä tämän vuoden osallistujista: Jordan Smith, Jens Dantorp, Adri Arnaus ja Adrian Meronk.

Kyseessä on varsin tyypillinen Lähi-idän kenttä, jossa vesi on pelissä kahdeksalla väylällä. Väylät ovat kuitenkin leveitä ja voittotulokset ovat pyörineet -20 molemmin puolin. Voittajien profiileissa korostuu pitkät avaukset ja hyvät lähestymiset. Tarkkuuden sijaan kenttä suosii pituutta ja putterilta ei vaadita ihmeitä, kun avauksilla päästään tarpeeksi pitkälle ja lähestymispeli toimii.

Professorin pelivalinnat

Kisassa otetaan vahva näkemys pituuden ja hyvän historian omaaviin pelaajiin, jotka ovat osoittaneet viimeisen 3 kuukauden aikana hyvää virettä tai väläyttäneet nousevasta kunnosta. Kun tarkkaillaan kaikkia Professorin käytössä olevia malleja koostuu top20 pelaajat seuraavista nimistä:

Golfprofessorin mallin pelaajat
Golfprofessorin mallin pelaajat

Lisäksi parhaista 20stä avaajasta (strokes gained + driving adjusted tilastot) yllämainitut kriteerit täyttävät nämä pelaajat:

Rasmus Hojgaard
Nicolai Hojgaard
Adri Arnaus
Adrian Otaegui
Matthew Jordan
Thorbjorn Olesen
Connor Syme
Sami Välimäki
Alexander Björk
Callum Shinkwin

Voittajavedon suhteen mallissa korkeimmalle nousee seuraava viisikko: Rasmus Hojgaard, Adrian Meronk, Ryan Fox, Victor Perez, Callum Shinkwin. Kertoimet ovat asettuneet ensimmäisen neljän osalta varsin oikein, mutta kortille nostetaan Callum Shinkwin, joka osoitti vahvoja heräämisen merkkejä pelaten loistavan kisan ja takaysin viimeisessä ryhmässä viime viikolla.

Lisäksi top10 vetoihin nostetaan yllä olevilta listoilta seuraavat kolme pelaajaa: Adrian Otaegui, Alexander Björk ja Connor Syme. Myös voittajavedon Shinkwin sopii lapulle hyvin, jos riskiä haluaa ottaa enemmän.

H2H-markkinassa valitaan kortille seuraava kohde:

Richie Ramsay > Yannik Paul @ 2.00 – Ramsay sijoittuu molemmille keskeisillä malleilla selkeästi korkeammalle kuin Yannik Paul ja pelaajien viimeisen 5 turnauksen sijoitukset ovat seuraavat: Ramsay T28 – T16 – 4 – T16 – T38, Paul T63 – T25 – T23 – CUT – T70.

Professorin pelikortti

Voittajavedot:
Callum Shinkwin @ 34

Top10:
Adrian Otaegui – Top 10 @ 3.80
Alexander Björk – Top 10 @ 5
Connor Syme – Top 10 @ 5.5
Callum Shinkwin – Top 10 @ 3.8

H2H:
Richie Ramsay > Yannik Paul @ 2.00

Viime viikko oli lopulta voitollinen DP:llä, kun Henrik Stenson nousi upeasti top10 viimeisen kierroksen johdosta ja toi 6,5 kertoimen osuman kotiin. Lisäksi toinen H2H-kohde osui. Tasoperusteinen malli tuotti n. 50% voittoa. Kertauksena: Professori suosittelee panostamaan joko tasoittain tai panostamalla siten, että pyrkii tietyn “yksikön” voittoon jokaisella vedolla. Tasoittain yllä olevissa kohteissa voisi menetellä esimerkiksi lyöden voittajavetoon yhden yksikön (esim. 10€), top10-vetoihin 1 yksikön ja H2H-vetoon 2 yksikköä. Yksikön voittamisella voisi tavoitella esimerkiksi 100 euron voittoa, jolloin voittajavetoihin lyötäisiin noin 3 euron veto.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!