GOLF-VIHJEET: PGA Tour WM Phoenix Open, LIV Las Vegas & DPWT Qatar Masters | alk. 08.02 klo 05:15, 16:20 ja 20:15

golfprofessori_vetovihjeet

Penkkigolfaajan kevättalvi tarjoilee upeita viikkoja ja tämä lienee yksi parhaista. Super Bowliin huipentuva viikko tuo jenkkifudisfanien lisäksi golffanit Vegasin suunnalle PGAn ja LIVin muodossa ja mukana on loistavat fieldit.

PGA:lla pelataan “kansan” suosikkikisa eli WM Phoenix Open, joka kerää suurimman yleisön paikan päälle heti Olympialaisten jälkeen. Kestosuosikki on “stadium” par kolmonen väylä 16, jossa juhlat jatkuvat aamusta iltaan. Lisäksi viimeiset väylät tarjoilevat draamaa, kun pelaajilla on hyvät mahdollisuudet eagleille, mutta myös isoille luvuille vesivaaran takia. Las Vegasissa pelataan klassista puistokenttää, jolla löytyy myös ns. “watering hole” eli par 3, jossa on tunnelmaa ja stadionmaisuutta. Lisäksi DPWT:llä pelataan viime vuonna Välimäen voittoon päättynyt Qatar Masters (uudella paikalla kalenterissa).

Suomalaisia pelaajia löytyy listoilta joka kisasta ja lisäksi Coolbet on iloksemme avannut LIVille erikoiskohteita Kallelle, joista tarkemmin alla. Ne löydät suoraan tästä.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin kanssa tänä vuonna kilpailee kaksi muutakin pelaajatyyppiä. Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään).

Viime viikolla Veikko Varman taktiikka toimi, kun hän löysi H2H-parin, jossa An vei selkeästi voiton. Myös Teemu Tuplaaja sai korjattua saldoaan ja sen sijaan Golfprofessorin viikko oli haastavampi. LIVin kohteiden avulla viikko kääntyi kuitenkin vähän voiton puolelle. Alla päivitetty tulostaulukko:

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Thomas, J Top 10 @ 2.5 (30%)
  Tämän hetken kuumin pelaaja loistavalla kenttähistorialla ja rankingissa toisella sijalla. Selkeä valinta varsinkin Hovlandin ja Schauffelen vetäydyttyä kisasta. 5 top 10 sijoitusta viimeisessä viidessä kisassa.
 2. PGA – Hossler, B Top 20 @ 3.2 (30%)
  Hurjaan lyöntivireeseen päässyt nuori jenkki on huippuvireessä ja omaa hyvän historian kentältä. Hyvä kerroin top20 sijoittumisesta rankingissa 7 sijalle sijoittuvalle.
 3. DPWT – Cockerill, A top 10 @ 6.5 (10%)
  Rankingissa sijalla 10 oleva kanadalainen on osoittanut nousuvirettä ja pelannut aiemmin hyvin tällä kentällä. Tyyliltään hän on ollut aina melkoinen “boom or bust” pelaaja eli pelaa joko voitosta tai karsiutuu. Pienellä riskillä peleihin hyvällä kertoimella.
 4. PGA – Hadwin, A – Conners, C, pelivalinta 1 @ 1.86 (30%)
  PGAlla on tällä viikolla paljon mielenkiintoisia H2H-kohteita. Tässä ehkä kuitenkin selkein ero pelaajien sopivuuden välissä ja iso ero rankingissa. Connersin heikko puttaaminen korostuu kiertueen nopeimmilla griineillä.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Noren, A – Lowry, S, pelivalinta 1 @ 1.88 (50%)
  Ruotsalainen omaa hyvän historian kentältä ja on Lowrya edellä rankingissa. Viimeisen 20 ja 40 kierroksen aikana Noren on voittanut Lowryn keskimäärin 1,2 lyönnillä per kisa.
 2. PGA – Bezuidenhout, C top 20 @ 4 (25%)
  Etelä-Afrikkalainen on ollut huippuvireessä ottaen 4 top20 sijoitusta viimeisestä viidestä kisastaan. Vaikka viime visitiit aavikolle eivät ole hyviä, niin uskon “Bezin” kääntävän kelkan tällä viikolla kovalla kertoimella.
 3. LIV – Samooja, K top 20 @ 3.75 (25%)
  Samoojalla oli varsin hyvä aloitus kaudelle vaikealla Mayakoban kentällä ja tämän viikon kentän pitäisi sopia hänen pelilleen loistavasti. Lyhyempi puistokenttähän muistuttaa jopa hiukan Aura Golfia (vaikka siellä ei pilvenpiirtäjiä ole). Lisäksi turkulainen on ehtinyt tottua aikaeroon ja uuteen kiertueeseen sekä uuteen Takomon settiinsä taas viikon enemmän.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – An, Byeong-Hun – Sung-jae, I H2H, pelivalinta 1 @ 1.88 (50%)
  Viime viikolla kirjoitin seuraavasti: “Sungjae ei historiallisesti osaa pelata vaikeissa olosuhteissa ja toinen korean tähti taas on nousuvireinen ja omaa hyvän historian kentältä. Kaksi top5 sijoitusta viime kisoista, kun Im missasi viime viikolla cut-rajan ja oli Amexin kisassa 25. Helppo täyden panoksen kohde.” Tällä viikolla aavikolla on kylmä ja analyysini mukaan kisassa korostuu viimeisen 20 ja 40 kierroksen suoritustaso. Tässä An on selkeästi edellä ja rankingissakin muutaman pykälän. Ei siis vaihdeta voittavaa konseptia PGAlla.
 2. DPWT – Luiten, J – Del Rey, A H2H, pelivalinta 2 @ 1.88 (50%)
  Hyvin viime aikoina pelannut espanjalainen kohtaa pahassa ruosteessa olevan hollantilaisen konkarin. Del Rey on 37 (!) sijaa Luitenia edellä rankingissa, joten sikäli tämä on helppo kohde. Lisäksi Del Reyllä on parempi historia kentältä.

Erikoiskohteet Coolbetillä:

 • Samooja, K – Mickelson, P, pelivalinta 1 @ 1.78
  Rankigissa sijalla 41 oleva turkulainen kohtaa yli 50-vuotiaan major-voittajan Vegasin kirkkaissa valoissa. Phil osoitti Meksikossa olevan yhtä sekaisin kuin viime kaudellakin ja tässä selkeä paikka pelata Kallea. Lisäksi Mickelsonin uhkapeliongelmat saattavat viedä ajatuksia golfista normaalia kauemmaksi.
 • Samooja, K – Westwood, L, pelivalinta 1 @ 1.8
  Kalle on edellä myös Westwoodia, joka on uponnut yllättävän syvään suohon pelillisesti viime aikoina. Hän on myös pelannut erittäin vähän ja on selkeästi vielä kaukana kilpailullisesti. Myös tässä turkulaisen pelaaminen on selkeä valinta. Tämä ei kuitenkaan ole osa Golfprofessorin virallisia vihjeitä, koska yllä oleva kohde on niin hyvä.
 • Samooja, K – Stenson, H, pelivalinta 1 @ 2.75
  Viime viikolla Suomi-Ruotsi maaottelu kääntyi niukalla marginaalilla Suomelle, mutta Stenson on tilastollisesti vielä selkeästi Kallea edellä, joka näkyy myös kertoimessa. Kentän oletetun sopivuuden takia tässä on hyvä paikka luottaa turkulaiseen, joka on pelannut selkeästi enemmän viime aikoina kuin Stenson.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!