GOLF-VIHJEET: PGA Tour Rocket Mortage Classic & DPWT Italian Open | Alk. 27.06 klo 08:30 & 13:45

golfprofessori_vetovihjeet

Pitkästä aikaa PGA Tourilla pelataan normaalia kisaa, jossa maailman kärkinimet loistavat poissaolollaan. Detroitin kentällä nähdään Sami Välimäki, monia keskikastin entisiä voittajia ja amatöörihuippuja, kuten 15-vuotias Miles Russell. Lisäksi kisään pääsi maanantaikarsinnan kautta kolmen oluen taktiikalla jatkorei’ille tullut Nick Bienz, joka työskentelee paikallisessa golfliikkeessä. Tarinoita siis riittää tälläkin viikolla ja vetojen suhteen lisämahdollisuuksia tuo Italian avoimet DPWT:llä.

Kenttänä Detroit Golf Club on yksi helpommista perinteisessä vuosikierrossa ja se on usein palkinnut pitkälle avaavia pelaajia. Voittajien joukossa on ollut sekä ennakkosuosikkeja, kuten Bryson, Tony Finau, että yllättäjiä kuten Nate Lashley. Vetoja lähdetään hakemaan puhtaasti datan perusteella ja lisäksi huomioidaan kentän erikoispiirteet.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Mainos alkaa:

Golfprofessorin datavetoisen strategian kanssa kilpailee tänä vuonna kaksi muutakin pelaajatyyppiä (vetostrategiaa). Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Viime viikko oli pitkästä aikaa vaikea Veikko Varmalle, kun viime vuoden mestari Keegan Bradley oli alavireinen ja hän jäi selvästi top20:n ulkopuolelle. Sen sijaan Teemu Tuplaaja sai hyvän osuman DPWT:ltä Veermanin noustessa juuri top10:n joukkoon. Goflprofessori joutui tyytymään tasatulokseen.

Kauden vetojen suhteen Veikko Varma johtaa kisaa selkeästi 17.32% tuotolla, kun Golfprofessori on n. 13% pakkasella ja Teemu Tuplaaja jo pitkällä takamatkalla -26,42% tuotolla.

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Silverman, B – Smalley, A, H2H pelivalinta 1 @ 1.91 (50%)
  Smalley on rankingissa 20 sijaa perässä ja taustalla on sairauden takia väliin jätetty kisa sekä karsiutuminen sitä ennen. Silvemanilla on takanaan kolme hyvää kisaa, joten valinta on varsin selkeä.
 2. PGA – MacIntyre, R Top 20 @ 2.75 (25%)
  Skotilla on ollut muutama viikko palautua voittojuhlista ja hänen pelinsä pitäisi sopia täydellisesti Detroittiin. Myös mallin rankingissa hän sijoittuu hieman yllättäen toiselle sijalle, joten todennäköisyys sijoittua top20 joukkoon ovat vähintäänkin 50% kohdilla.
 3. PGA – Griffin, B, Läpäisee cut-rajan, EI @ 2.4 (25%)
  Rankingissa Ben Griffiin on vielä cut-rajan sisällä, mutta hän kävi reilu viikko sitten silmäleikkauksessa ja on tuskaillut näkökenttänsä kanssa. Hän kommentoi ongelmien jatkuneen viime viikolla, kun hän sijoittu neljänneksi viimeiseksi Travelersissa häviten voittajille 22 lyöntiä.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. DPWT –Manassero, M top10 @ 4.33 (40%)
  Kotikisassa pelaava entinen teinitähti Matteo Manassero otti viime viikolla hienon top10-sijoituksen ja on pelannut muutaman kisan hyvin viime aikoina. Uskon hänen tuntevan kentän ja saavan reilusti lisävirtaa kotiyleisöstä, joten kerroin on vähintäänkin pelattava.
 2. PGA – Valimaki, S, Top20 @ 5 (30%)
  Viime viikolla Suomessa reikäpelin SM-kisat voittanut Välimäki pääsee takaisin PGA Tourin kisoihin pitkähkön tauon jälkeen. Detroitin kenttä osuu hänen profiiliin täydellisesti ja muistuttaa Meksikon kenttää avauspuolelta. Huippukerroin top20 sijoitukselle.
 3. PGA – Mack III, W, Top20 @ 17 (30%)
  Koska kauden kestävässä kisassa ollaan jo reilulla takamatkalla, on aika etsiä helmiä viikottain. Willie Mack kolmas on yksi sellainen. Hän on saanut muutamia startteja PGA Tourilla ja pääsi US Openiin karsintojen kautta, vaikka missasi cut-rajan muutamalla lyönnillä. Hän sanoi lehdistötilaisuudessa pelanneensa Detroitin “kotikentän” miljoonia kertoja, joten kenttä on ainakin tuttu ja peli lähellä läpimurtoa.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – Lee, Min Woo, Top20 @ 1.91 (100%)
  Detroitin kentän pitäisi sopia täydellisesti Min Woo Leen peliin ja hän esiintyi itsevarmasti lehdistötilaisuudessa Olympia-valinnan jälkeen. Hänellä on viimeisestä viidestä kisasta viisi perättäistä top30 sijoitusta, mutta huippukisat puuttuvat. Nyt hänellä on kevyemmän fieldin (osallistujalistan tasoa mitattaessa) mahdollisuus taistella huippusijoituksista jopa peruspelillään.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!