GOLF-VIHJEET: PGA TOUR RBC Heritage | Alk. 18.04 klo 15:15

golfprofessori_vetovihjeet

Masters-viikko on nyt ohi ja Scottie Scheffler pääsi pukemaan vihreän takin odotetusti. Tilastollisesti ylivoimainen Scheffler ei lopulta saanut viimeisen kierroksen takaysillä kunnon painetta ja pelasi voittoon turvautuen ylivoimaiseen pallonlyömiseen sekä loistavaan pelistrategiaan.

Viikko osoitti jälleen kerran miksi Augusta National on niin monien mielestä paras kilpakenttä ja tiukat olosuhteet toivat paljon heiluntaa tuloksissa. Asettuipa cut-rajakin merkittävän korkeaksi monien huippupelaajien tehdessä tuplabogeja viimeisillä rei’illään.

PGA Tourilla ei väliviikkoja tunneta ja Masters-viikkoa seuraa tänä vuonna ns. “Signature” kisa, jossa pelaa 70 PGA Tourin parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa muutamien kutsuttujen kera. Myös ns. “opposite field” kisa pelataan Dominikaanisessa tasavallassa. Pelattavaa siis riittää, mutta tällä viikolla kaikki pelaajatyypit päätyivät valitsemaan hyvin rajatun määrän kohteita, jotta käännös parempaan tapahtuisi laadun avulla.

Mainos alkaa:

Viime viikot ovat olleet raskaita kaikille pelaajatyypeille, jotka taistelevat kauden kestävässä kisassa golfvedonlyönnin herruudesta ja mukaan on mahtunut lukuisia yhden lyönnin tappioita sekä H2H-kohteissa että top20/10-vedoissa. Sellaista se välillä on ja tällä viikolla on aika kääntää kelkkaa.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin datavetoisen strategian kanssa kilpailee tänä vuonna kaksi muutakin pelaajatyyppiä (vetostrategiaa). Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet erittäin vaikeita .

Alla päivitetty tulostaulukko, jossa ns. varmojen valinta on osoittautunut selkeästi parhaaksi strategiaksi, vaikka Veikko Varman kohteet ovat menneet pari viikkoa väärin (kummallakin kerralla pienellä marginaalilla):

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Lowry, S Top 20 @ 2 (50%)
  Rankingissa sijalla 13. oleva irlantilainen on osoittanut nousevaa virettä ja omaa hyvän historian kentältä. Viime viikko jätti varmasti hampaankoloon ja Lowry tullee nälkäisenä tähän viikkoon. Loistava kohde.
 2. PGA – Homa, M – Clark, W, H2H pelivalinta 2 @ 1.95 (50%)
  Clark on rankingissa korkeammalla ja Homalla on viime viikon voittotaistelun jälkeen varmasti vaikea latautua viikkoon. Sen sijaan Wyndhamilla on kova historia ns. bounce back turnauksista ja hänen pelinsä on ollut viime viikkoa lukuunottamatta kovalla tasolla.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Kim, Si Woo Top 10 @ 3.2 (100%)
  Hyvässä vireessä oleva korealainen pelasi tuulisissa olosuhteissa hyvän Masters-viikon ja tulee kentälle, jossa pelannut historiallisesti hyvin. Rankingissa top10 sisällä ja selkeästi peli sellaisessa kunnossa, että tällä pallonlyöntiä korostavalla kentällä tulee tulosta.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – Spieth, J – Young, Cameron, H2H, pelivalinta 2 @ 1.80 (100%)
  Jordan Spieth on täysin sekaisin ja Masters-viikko oli varmasti valtava pettymys. Jordan on missannut 3 cuttia viim. 5 kisassa kun taas Young on ottanut 3 top10 sijoitusta viimeisessä viidessä kisassa (ml. viime viikon Mastersissa hän oli yhdeksäs). Rankingissa näillä pelaajilla on eroa 28 sijaa, joka tarkoittaa lähes neljää lyöntiä Strokes gained erossa per kisa. Loistava kohde!

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!