GOLF-VIHJEET: PGA Tour RBC Canadian Open 2024 & DPWT European Open 2024 | Alk. 30.05 klo 08:30 & 13:45

golfprofessori_vetovihjeet

Suomessa vietetään varhaista kesää helteiden kera ja kilpagolfissa on jonkin sortin väliviikko. US Open on parin viikon päässä ja suurin osa maailman parhaista huilaa.

PGA Tour sai muutaman kuukauden tauon jälkeen todellisen yllätysvoittajan, kun Davis Riley otti ensimmäisen yksilövoittonsa pelaamalla lähes täydellistä golfia vaativissa olosuhteissa. Scottie Scheffler pelasi poikkeuksellisesti kaksi kierrosta yli parin, mutta ylsi silti jaetulle toiselle sijalle. Datamallin mukaiset vedot osuivat kiitettävästi ja Veikko Varman 2.2 kertoimen kohdekin tuli maaliin, vaikka Tony Finau kompuroi maaliviivalla (vähemmän yllättäen lähipelinsä kanssa).

PGA Tourin sirkus siirtyy täksi viikoksi Kanadaan, jossa pelataan tunnelmaltaa poikkeuksellisen upea kilpailu. Viime vuonna kisassa nähtiin vuosikymmenien jälkeen kanadalainen voittaja, kun Nick Taylor upotti eaglensa n. 20 metrin päästä jatkorei’illä Tommy Fleetwoodia vastaan. Kenttä vaihtuu täksi vuodeksi ja Rory McIlroy lähtee kisaan suurena ennakkosuosikkina – viimeksi täällä pelatessaan hän voitti 7 lyönnillä ja pelasi viimeisen kierroksen 61 lyönnillä.

Mainos alkaa:

DP:llä jatketaan Keski-Euroopassa. Hampurissa pelattavan kisan tekee mielenkiintoiseksi äärimmäisen vaikea kenttä, mutta vedonlyönnin kannalta kisa on haastava. Yllätyksiä nähdään tällä kentällä usein – Kalle Samoojan voitto maagisella viimeisellä kierroksella 2022 toimii tästä hyvä esimerkkinä.

Vetojen suhteen pelattavaa riittää ja Golfprofessori ja kaverit ovat löytäneet pelikortille mielenkiintoisia kohteita, joiden avulla olisi tarkoitus jatkaa voitollisten viikkojen tiellä.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin datavetoisen strategian kanssa kilpailee tänä vuonna kaksi muutakin pelaajatyyppiä (vetostrategiaa). Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Viime viikko osoitti jälleen kerran yksinkertaisuuden olevan kaunista, kun PGA Tourin osallistujalistan kärkinimiä pelattiin top10 ja top20 vetoihin vaikealla kentällä.

Kauden vetojen suhteen Veikko Varma johtaa kisaa selkeästi 14.49% tuotolla, kun Golfprofessori on 9,41% pakkasella ja Teemu Tuplaaja jo pitkällä takamatkalla -26,58% tuotolla.

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Taylor, N – Svensson, A, H2H pelivalinta 2 @ 1.91 (40%)
  Viime viikolla maagisesti lyönyt, mutta huonosti putannut Svensson on mallissa melkein 50 sijaa viime vuoden voittajaa edellä. Viime aikojen esitykset ja Taylorin huono kenttähistoria kääntävät vaakakupin selkeästi Svenssonin puolelle.
 2. DPWT – Waring, P Top 10 @ 4 (30%)
  Viikon iso haku tehdään rankingissa toisella sijalla majailevan kokeneet englantilaisen kautta, joka on selvästi löytänyt pelinsä. Tarkkuus ja tasaisuus on Paulin pelin tunnusmerkkejä ja ne ovat tällä kentällä arvossaan. Omaa myös hyvän historian kentältä.
 3. PGA – Noren, A Top20 @ 2.2 (30%)
  Kokenut ruotsalainen on pelannut erinomaisesti viime ajat ja omaa sopivan pelin Hamilton Golf & Country Clubille. Hänellä on kahdeksan (!) top25 sijoitusta viimeisessä kahdeksassa kisassa.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Hughes, M, Paras kanadalainen @ 5.75 (50%)
  Tämä kohde on helppo perustella. Rankingissa pykälän edellä Connersia ja loistohistoria kentältä. Viime viikon karsiutumista lukuunottamatta nousutrendiä havaittavissa.
 2. DPWT –Hojgaard, R, Läpäisee Cut-rajan, EI @ 3.15 (50%)
  Rasmus on ollut pari viikkoa todella pahasti hukassa pelinsä kanssa ja keskeytti pari viikkoa sitten Intiassa. Ongelmana on ollut erittäin vinot lyönnit tiiltä ja huono puttaaminen. Tämä on paha yhdistelmä äärimmäisen vaikealla kentällä.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – Bhatia, A – Van Rooyen, E, H2H pelivalinta 2 @ 2 (60%)
  Bhatia on kadottanut pelinsä täysin viime viikkoina, kun taas Van Rooyen on vakuuttanut lyömisellään. Lisäksi hänellä on hyvät muistot kentästä vuodelta 2019. Tällä kertaa mennään mallia vastaan, mutta siihen on selkeä syy.
 2. PGA – Svensson, A Top20 @ 3.5 (40%)
  Pelataan poikkeuksellisesti omaan silmään selkeä top20 kohde, joka mallissakin on lähes top20 joukossa. Kotimaan viheriöt ja kotiyleisön tuki siivittävät Svenssonin taistelemaan voitosta.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!