GOLF-VIHJEET: PGA Tour Mexico Open at Vidanta & DPWT Magical Kenya Open | Alk. 22.02 klo 06:20 & 15:30

golfprofessori_vetovihjeet

Isojen kisojen ja nimikkäiden pelaajalistojen viikot ovat historiaa tällä viikolla. Sekä Keniassa että Meksikossa kokoontuvat pääkiertuieden tulokkaat ja monet vähemmän pääkiertuepaikkoja ansainneet pelaajat. Vetomielessä viikko on mielenkiintoinen ja huippugolfia on tarjolla joka tapauksessa.

PGA Tourilla palataan normaaliin kisaformattiin ja mukana on paljon karsinnoista ja Korn Ferry Tourilta paikkansa ansainneita pelaajia, joille kisa on todellinen näytönpaikka. Mukana on kourallinen nimekkäitäkin pelaajia, joista varsinkin viime vuoden mestari Finau erottuu kovalla historiallaan ja selkeästi meritoituneempana pelaajana. Luvassa on resort-golfia eli tilaa on paljon ja haasteet muodostuvat pituudesta ja isoista greeneistä. Mallissa painotus onkin pitkissä lähestymissä ja griinityöskentelyssä.

Sen sijaan Keniassa pelataan mielenkiintoisella ja haastavalla kentällä, jossa tarkoista lyönneistä on merkittävä hyöty. Voidaankin sanoa, että Kenian kisan on voittanut yleisesti pelaaja, joka on lyönyt hyvin koko viikon ja saanut putit uppoamaan pienillä griineillä. DPWT:n nykymittakaavassa pelaajalistalta löytyy varsin meritoituneita pelaajia, mutta puolesta välistä nimilistalta alkaa löytymään nimiä, jotka ei peruspenkkiurheilijalle ole tuttuja.

Vedollisesti heikkojen viikkojen jälkeen on aika palauttaa suunta kohti voitollisia viikkoja ja kaikki kauden kestävään kisaan osallistuvat hahmot ovat laittaneet kaikkensa peliin.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin kanssa tänä vuonna kilpailee kaksi muutakin pelaajatyyppiä. Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Useamman viikon jälkeen on huomattavissa, että riskipitoinen vetotyyli on ongelmissa ja varmemmin pelaavat Golfprofessori ja Varmojen vetojen Veikko ovat pitäneet pään pinnalla.

Viime viikko yhden kisan voimin oli kaikille äärimmäisen vaikea. Vähintään viikonloppu sulatti toiveet voitollisesta viikosta ja Golfprofessorin laajempia kortteja pelanneet saattoivat tuntea tuskan Patrick Cantlayn alisuorittamisesta vielä kaksin verroin. Alla päivitetty tulostaulukko:

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Pendrith, T Top 20 @ 2.25 (40%)
  Kanadalainen linko Taylor on rankingissa sijalla 8 ja omaa 3 top 20 sijoitusta viimeisestä viidestä startistaan. Kentillä, joissa pituudesta on hyötyä ja joissa avausten tarkkuus ei korostu, hän on selkeä valinta. Huippu kohde.
 2. PGA – Olesen, T Top 20 @ 2.25 (40%)
  DPWT:llä loistavasti kauden aloittanut kokenut tanskalainen aloittaa PGA Tour kauden Meksikossa. Loistavana pallonlyöjänä tunnettu Thornbjorn tulee kisaan hyvin levänneenä ja sijoittuu rankingissa toiseksi. Huippu kohde!
 3. DPWT – Garcia, Sebastian top 10 @ 6.5 (20%)
  Rankingissa sijalla 16 oleva espanjalainen on pelannut hyvin selkeästi kovempitasoisissa kisoissa ja omaa viime visiitiltään Keniaan top20 sijoituksen. Selkeä ylikerroin professorin kirjoissa.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Valimaki, S top 20 @ 4.25 (50%)
  Turha tässä on malleja sen tarkemmin katsoa, kun miettii suomalaisen peliä. Pitkälle lyövä ja pitkillä raudoilla loistava Välimäki on selkeä valinta Meksikossa. Mallissa vasta sijalla 63, mutta taustalla heikkoja viikkoja, joista käänne parempaan oli nähtävissä jo Phoenix Openissa. Nyt on aika ottaa ensimmäinen top 20 sijoitus!
 2. DPWT – Del Rey, A top 10 @ 4 (50%)
  Nousutrendissä oleva espanjalainen omaa hyvän historian kentältä jo rankingissa kahdeksantena. Hyviä sijoituksia viime kisoista ja pelityyli joka sopii pienillä griineillä varustetulle kentälle.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA –Wu, Brandon top 20 @ 2.4 (90%)
  Tämän kentän mestari Wu (kaksi top3 sijoitusta viime vierailuilta) tulee viikkoon levänneenä ja on väläytellyt parempaa virettä. Mallissa sijalla 26, mutta historia on niin vahva, että pakko pelata riskillä. Aika alkaa iskemään!
 2. PGA – Olesen, T, voittaja @ 29 (10%)
  Vaikka tyylilleni ei tämä kohde sovi, niin varaan pienen siivun viikon pelikassasta yhdelle parhaista kohteista, joita olen tänä vuonna nähnyt. Mallissakin Olesen on lähes Finaun kanssa tasoissa ja hänen kerroin on melkein nelinkertainen Tonyyn verrattuna.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!