GOLF-VIHJEET: PGA Tour Houston Open & DPWT Hero Indian Open | Alk. 28.03 klo 02:55 & 13:35

golfprofessori_vetovihjeet

Masters on taas viikon lähempänä ja Golf-messutkin meni ja tuli viime viikolla. Suomessa ensimmäiset ranget on jo auki ja pääkiertueilla pelataan täytekisoja ennen major-kauden avausta.

Viime viikko toi PGA Tourilla taas yllätysvoittajan, kun Peter Malnati otti toisen voittonsa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Valsparin kisa oli kaikkinensa kummallinen, kun kärjessä nähtiin useita pelaajia datamallien häntäpäästä. Jos puhutaan ennustettavuudesta, niin tässä kisassa se oli äärimmäisen alhainen ja täten myös vedot jäivät kaikilla strategioilla piippuun.

Tällä viikolla PGAlla siirrytään Texasin osavaltioon ja mukana on viimeiset kaksi kisaa voittanut maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler. Sääennuste lupailee melko hyvää pelisäätä viime viikon tuulien ja rankkasateiden jälkeen ja kenttä mukailee täysin keskiarvoista PGA Tourin kisakenttää (kuten tästä hyvästä Datagolfin havainnollistuksesta näkee).

DP:llä pelataan monien mielestä yksi kauden mielenkiintoisimmista kisoista, kun arvioidaan kenttää. Intian kisan isäntäkenttä on tänäkin vuonna DLF G&CC, joka on todellinen testi tarkkuuden suhteen. Kenttä ei anna normaalia etua pitkälle lyömisestä ja monesti varmat ja kokeneet pelaajat ovat pärjänneet tässä kisassa.

Vetojen suhteen pelattavaa riittää ja Golfprofessori ja kaverit ovat löytäneet pelikortille mielenkiintoisia kohteita, joiden avulla olisi tarkoitus oikaista viime viikon heikot tulokset.

Kevättä on ilmassa – The Mastersiin on enää vajaa kolme viikkoa. Tällä viikolla Masters-kuumetta voi lieventää katsomalla viimeisen kierroksen lähetyksen.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin datavetoisen strategian kanssa kilpailee tänä vuonna kaksi muutakin pelaajatyyppiä (vetostrategiaa). Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Viime viikko oli kaikille vaikea ja monista vaihtoehdoista kortille valikoitui väärät kohteet. PGA Tourin suhteen tärkeänä oppina otettiin, että sääolosuhteiden ollessa haastavat ja kentän rankaistessa huonoista lyönneistä, on parempi pelata yllättäjiä isoilla kertoimilla.

Alla päivitetty tulostaulukko, jossa ns. varmojen valinta on osoittautunut selkeästi parhaaksi strategiaksi:

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – List, L – Dahmen, J, H2H pelivalinta 2 @ 1.88 (40%)
  Lähes tasoissa rankingissa olevat Dahmen ja List tulevat kisaan hyvin eri lähtökohdista. Joel Dahmen on löytänyt pelivirettään viime aikoina ja pelannut aiemmin tällä kentällä merkittävästi yli tasonsa. Sen sijaan List on missannut pari cuttia ja omaa heiko
 2. DPWT – Sharma, Shubhankar Top 10 @ 3.6 (30%)
  Viime viikolla voitosta taistellut Intian top3 pelaaja omaa tällä viikolla selkeän kotikenttäedun ja on pelaajana sellainen, joka hyödyntää hyvän vireensä ja täten jopa taistelee voitosta tällä viikolla.
 3. PGA – Ghim, D Top 20 @ 3.1 (30%)
  Rankingin sijalla neljä oleva nousutrendissä oleva Doug Ghim on viikon parhaita kohteita. Kerroin, joka antaa täyden maksun myös T20 sijoituksesta on kohdillaan ja vaikean viime viikon jälkeen hyvässä lyöntivireessä oleva Ghim on loistovalinta. Hänellä on 4 top20 sijoitusta viimeiseen viiteen kisaan.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Theegala, S Top 10 @ 3 (50%)
  Rankingissa sijalla 3. ja kolme top10 sijoitusta viime ajoilta. Selkeästi Sahithin pelityyliin sopiva puistokenttä, jolla hän on pelannut aiemmin hyvin suhteessa omaan tasoonsa. Tässä huomattava, että kerroin on suurempi kuin pörsseissä kirjoitushetkellä.
 2. DPWT – Forsstrom, Simon Top10 @ 8 (50%)
  Viime viikolla hyvin pelannut kokenut ruotsalainen tulee kentälle, jolla hän on pelannut erinomaisesti aiemmin. Pitkän korpivaelluksen jälkeen selkeästi peliään löytänyt voittajatyyppi tietää hänen pelinsä sopivan tällä kentälle ja tulee taistelemaan jopa voitosta.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – Hossler, B – Kitayama, K, H2H pelivalinta 2 @ 1.83 (100%)
  Kitayama on Hossleria 10 sijaa edellä datamallin rankingissa ja Hossler on pelannut erittäin heikosti tällä kentällä. Lisäksi hän on viimeisen kahden viikon aikana menettänyt lyöntivireensä ja pelannut erittäin huonosti. Sen sijaan Kitayama tuntuu löytäneensä pelivireensä viime aikoina ja on selkeä ennakkosuosikki tässä kohteessa.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!