GOLF-VIHJEET: PGA Tour / DPWT Genesis Scottish Open & LIV Golf Andalucia | Alk. 11.07 klo & 12.07 klo 14:15

golfprofessori_vetovihjeet

Tällä viikolla kahdella pääkiertueella siirrytään links-golfin pariin, kun PGAn ja DPWTn yhteiskisa pelataan perinteisesti Skotlannin mestaruuskisojen merkeissä hienolla ja haastavalla Renaissance Golf Clubillla. Sääennuste lupailee helpohkoa säätä ja tulostaso tullee olemaan edellisiä vuosia alhaisempi. Mukana on molemmilta kiertueilta lähes 75 parasta ja moni maailman huippu pelaakin kisan valmistelevana kisana ensi viikon The Openia silmällä pitäen.

LIVillä pelataan myös perinteisissä maisemissa, kun kenttänä toimii Valderrama. Haaste on hyvin erityylinen ja lämpötilat yli tuplasti sitä mitä Skotlannissa, mutta tämäkin kenttä vaatii pelaajalta paljon. Ennakkoasetelmissa katseet kohdistuvat Brysonin paluuseen ja Espanjan tähtiin (Rahm, Garcia, Puig).

Golfprofessori on päivittänyt mallit (myös rinnakkaiskisan) ja tarjolla on paljon hyviä kohteita kummastakin kisasta.

Mainos alkaa:

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin datavetoisen strategian kanssa kilpailee tänä vuonna kaksi muutakin pelaajatyyppiä (vetostrategiaa). Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Veikko Varma suurensi eroaan kärjessä viime viikolla, kun muut strategiat jäivät pakkaselle hänen onnistuttua taas kerran H2H-kohteessa..

Kauden vetojen suhteen Veikko Varma johtaa kisaa selkeästi 23.03% tuotolla, kun Golfprofessori on -15.53% pakkasella ja Teemu Tuplaaja jo pitkällä takamatkalla n. -25 prosentin tuotolla.

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia erilaisia vetotyylejä. Vetokauden jo ylitettyä puolivälin voisi sanoa, että Veikko Varman kohteet ovat niitä, joita kannattaa pelata, jos pelaa vain yhden golfkohteen viikossa.

Golfprofessorin valinnat:

 1. LIV – Reed, P, Top10 @ 2.5 (30%)
  Valderrama on sopinut Reedin peliin aina ja hän tulee kisaan hyvin valmistautuneena pelattuaan Euroopassa pari kisaa ennen tätä. Viime vuonna hän oli tässä kisassa jaettu viides ja tämän hetken vire antaa selkeän signaalin, että tänä vuonna on lupa odottaa samankaltaista suoritusta. Rankingissa sijalla 11.
 2. PGA – Kim, Tom Top 20 @ 2.3 (40%)
  Tom Kim pelasi nousuvireisesti yhdeksän viikon ajan ennen Rocket Mortage karsiutumista. Nyt huilannut viikon ja tulee kentälle, jossa hänellä on erinomainen historia. Rankingin sijalla 10. ja kenttähistoriassa kolmas. Loistava kohde!
 3. PGA – Rai, Aaron Top 20 @ 2.85 (30%)
  Englantilainen Rai on pelannut erinomaisesti viime aikoina. Matalaa kaarta suosiva erinomainen pallonlyöjä omaa loistavan historian Renaissance Golf Clubilta ja tulee viikkoon täynnä itseluottamusta. Hitaammat griinit sopivat hänelle myös hyvin, koska putteri on monesti ollut ongelma varsinkin nopeilla griineillä.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. LIV – Puig, D, Top5 @ 6.5 (25%)
  Näin sanotusti kotikentällä pelaava David Puig on potentiaalinen yllättäjä Valderramassa. Vaikka viimeiset pari kisaa ovat olleet Puigille vaikeita on hänen yleistasonsa parempi ja tuttu kenttä voi muuttaa pelin suuntaa taas muutaman kisan takaiseen.
 2. PGA – Lee, Min Woo, Top20 @ 2.3 (50%)
  Min Woo Lee osoitti vahvoja merkkejä lyömisessään Detroitissa ja tulee tähän viikkoon levänneenä ja latautuneena kentälle, josta hän otti muutama vuosi sitten uransa hienoimman voiton. Ollut viimeiset viisi kisaa aina top30 joukossa ja omaa loistavan links-pelin hyvänä ja monipuolisena pallonlyöjänä. Rankingissa sijan Tom Kimiä perässä.
 3. LIV – DeChambeau, B, voittaja @ 7.5 (25%)
  Maailman puhutuin golfari tulee Valderramaan täynnä itseluottamusta ja revanssi mielessä. Hän taipui viime vuonna lyönnillä Talor Goochille ja osoitti, että hänen pituus on voimavara myös Valderraman kaltaisilla kapeilla ja vaikeilla kentillä. US Openin lähipeli näytös myös osoittaa, että Valderraman vaikeat griinit eivät tule olemaan Brysonille ongelma.

Veikko Varman valinnat:

 1. PGA – Hovland, V – Kim, Tom, H2H pelivalinta 2 @ 2.08 (100%)
  Kertoimet ovat tässä mies vastaan mies kohteessa mennyt mielestäni väärinpäin. Hovland on ollut ailahtelevainen ja pelannut huonosti täällä aiemmin. Sen sijaan Tom Kim omaa erinomaisen historian tältä kentältä ja on rankingissa useamman pykälän edellä.

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!