GOLF-VIHJEET: PGA Tour Cognizant Classic, DPWT SDC Championship & LIV Jeddah | Alk. 29.02 klo 06:30, 10:15 & 13:45

golfprofessori_vetovihjeet

Luvassa on herkullinen golfviikko penkkiurheilijan ja veikkaajan näkövinkkelistä. Kaikilla kolmella päätourilla pelataan, vaikkakin DPWT osakilpailua ei perinteisiltä kanavilta tällä kertaa näy. PGA Tourilla alkaa ns. Florida-swing ja PGA National haastaa pelaajat lukuisine vesiesteineen (vettä pelissä 15 reiällä), LIVillä siirrytään lähi-itään perinteiselle Royal Greensin haastavalla kentällä ja DP:llä pelataan erittäin haastavaa links-tyylistä St Francis Links-kenttää.

PGA:n kisa on historiallisesti yksi korkeimman varianssin kentistä ja aiheuttaa vetomielessä paljon yllätyksiä, kun yksi reikä voi käytännössä tuhota mahdollisuudet päästä viikonlopun kierroksille. Tämä on tärkeää huomioida vetoja tehdessä. Toisin sanoen yllätyksiä kannattaa pelata tällä viikolla.

LIV:llä siirrytään Dustin Johnsonin valtakuntaan, kentälle, jolla hän on voittanut kaksi kertaa ja joka tuntuisi viime vuoden perusteella sopivan myös muille huippupallonlyöjille. Kenttä tunnetaan myös yllättävän kovista tuulista ja dramaattisista viimeisistä rei’istä.

Viime viikko oli riskipitoisten strategioiden viikko ja kokonaisuudessaan selkeästi voitollinen, vaikka dataan pohjautuvat vedot eivät menestyneetkään.

Golfprofessorin vetojen seuranta ja kausikisa

Tänä vuonna seurantataulukko on julkinen ja jokainen vetoja lyönyt voi seurata tilannetta reaaliaikaisesti tämän taulukon avulla. Aiempien vinkkien seuranta löytyy tästä.

Golfprofessorin kanssa tänä vuonna kilpailee kaksi muutakin pelaajatyyppiä. Professori jatkaa dataan pohjautuvilla vinkeillä klubitalon lämmöstä käsin. Teemu Tuplaaja hakee kertoimia ja pelaa isommalla riskillä ja Veikko Varma hakee aina viikon varmimman kohteen (omasta mielestään). Useamman viikon jälkeen oli huomattavissa, että riskipitoinen vetotyyli on ongelmissa, mutta viime viikko toi ensimmäisen isomman osuman Välimäen top20 muodossa. Tilanne tasoittuu, mutta Veikko Varma on ottanut selkeän kaulan kausikisassa.

Viime viikko oli siis riskipitoisten strategioiden viikko ja kokonaisuudessaan selkeästi voitollinen, vaikka dataan pohjautuvat vedot eivät menestyneetkään. Välimäen upea kilpailu toi Teemu Tuplaajalle kauan toivotun piristyksen tuloksiin. Alla päivitetty tulostaulukko:

Golfprofessorin ja kavereiden vinkit tälle viikolle

Professorin mallin mukaisiin taulukkoihin pääset tästä. Huomaathan, että Golfprofessorin valinnat ovat tämän palstan viralliset vinkit ja kilpailevat strategiat, joita Teemu Tuplaaja ja Veikko Varma edustaa, ovat dataan pohjautuvia riskipitoisia vetotyylejä.

Golfprofessorin valinnat:

 1. PGA – Lower, J Top 20 @ 5 (10%)
  Viime viikolla loistanut Justin Lower on osoittanut aiemmin olevan pelaaja, joka loistaa muutaman viikon jaksoissa ja lyöminen oli huipputasoa. Ison riskin kohde, mutta pienellä panoksella rakennetulle vetokortille sopiva. Rankingissa sijalla 46 ja ei karsiutumisia viimeiseen viiteen kisaan.
 2. PGA – Kirk, C Top 20 @ 2.75 (40%)
  Kisasta erinomaisen historian omaava Kirk tulee viikkoon levänneenä ja viime vuoden voitto mielessään. Rankingissa sijalla 12. Selkeä kohde haastaviin olosuhteisiin.
 3. DPWT – Lombard, Zander top 10 @ 2.75 (50%)
  Rankingin ykkönen, joka on sijoittunut viidessä viimeisessä kisassaan aina top20 joukkoon tulee viikkoon levänneenä ja omaa hyvän historian Etelä-Afrikan kentiltä. Potentiaalinen voittaja.

Teemu Tuplaajan valinnat:

 1. PGA – Cole, E top 20 @ 2.3 (50%)
  Rankingin kymmenes ja todellinen Floridan mestari. Kovasta kisatahdistaan tunnettu Cole piti myös poikkeuksellisesti väliviikon, jotta on valmis “kotikisaansa”. Hänet tunnetaan Floridan mini-tourien legendana ja ensimmäisellä visitiillään PGA Nationaliin hän oli uusimassa voitosta Chris Kirkin kanssa.
 2. DPWT – Rozner, A top 10 @ 3.2 (50%)
  Nousutrendissä oleva ranskalainen omaa kentältä hyvän historian ja tulee kisaan levänneenä. Rankingin kuudes ja huikea kerroin tästä Afrikassa voittaneesta pelaajasta.

Veikko Varman valinnat:

 1. LIV – Pereira, M – Reed, Patrick, pelivalinta 1 @ 1.74 (80%)
  Viime viikolla voitosta taistellut Mito on tästä kaksikosta kerrointa selkeästi selkeämpi ennakkosuosikko. Reed on pelannut Royal Greensillä aiemmin erittäin huonosti (koko porukan viimeinen kenttähistorian osalta) ja ollut selkeästi alavireinen sijoittuen Vegasissa sijalla 39.
 2. PGA – Novak, A, top20 @ 4.5 (20%)
  Otan tälläkin viikolla yhden riskikohteen, koska Novakin peli on vakuuttanut minut viimeisessä kahdessa kisassa. Kaksi top10 ja hyvä historia tältä kentältä. Loistava kohde!

Kohteisiin pääset tästä ja vetojen seurantaan tästä. Lisäksi Coolbet tarjoaa tällä viikolla erikoiskisan, josta voittaja kuittaa Takomon loistavan rautasetin. Kampanja-sivulle pääset tästä.

Pallomeren palstan lisäksi Golfprofessorin ajatuksia voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkillä ja GBM-sivustolla. Onnea vetoihin!