GOLF-VIHJEET: PGA Hero World Challenge, DPWT Australian Open & South African Open 2023 | Alk. 29.11 22:00, 30.11 06:20 & 17:46

golfprofessori_vetovihjeet

Uusi kausi alkoi viime viikolla toisella puolella maapalloa ja tällä viikolla pelataan taas laajasti ympäri maailman. DP jatkaa Australiassa ja Etelä-Afrikassa sekä PGAn kärkikaarti kokoontuu Tigerin kanssa Bahaman saarille 20 pelaajan kutsukilpailuun.

PGA:n Hero World Challengessa kiinnostavinta on luultavasti Tigerin paluu, mutta myös Jon Rahmin, Patrick Cantayn ja Xander Schauffelen puuttuminen on laittanut huhuja liikkelle. Onko tässä kolmikko joka on siirtymässä LIVille ensi kaudeksi? Huhutut summat ovat 500-600 miljoonaa Rahmille ja 100 miljoona kummallekkin jenkille. Professorin toiveissa on nähdä nämä jatkossakin PGAlla.

Sen sijaan DPllä pelaa vastaavan tasoisest fieldit (osallistujat) kuin viime viikolla ja mallien suhteen Afrikan kisa on selkeämpi kuin Australian, jossa pelataan eri kentällä kuin viime vuosina ja lisäksi ensimmäinen ja toinen kierros pelataan eri kentillä.

Professorin mallin mukaiset ranking-taulukot kaikista kisoista löytyy täältä ja alla on South African Openin top 20 helposti käytettävissä. Kaikki kertoimet ovat poimittu Coolbetiltä.

DPWT South African Open 2023 Top20 – Ranking perustuu kolmen parhaiten suoriutuneen datamallin keskiarvoihin. Mukana on viimeiseen 3kk painottuva suhteutettu Strokes Gained tilasto, viimeisen 20 kierroksen kolmeen tärkeimpään osa-alueeseen painotettu tilasto ja viimeisen 20 kierroksen strokes gained tilasto verrokki datalla. Lisäksi taulokosta näkee viimeisen 5 kisan sijoitukset. Taulukko on nähtävissä kokonaisuudessaan täältä.

Professorin viikon peli-ideat

Jatkamme tälläkin viikolla 2-3 kerroinluokan, 3-5 kerroinluokan ja yli 5 kerroinluokan vihjeiden parissa. Näitä vetäessä on hyvä huomioida, että esimerkiksi 5 kerroin vastaa 20% todennäköisyyttä tapahtumalle, jota pelataan.

Viime viikko jatkoi “tuplausvetojen” voittokulkua Cameron Smithin missatessa cutin ja Min Woo Leen voittaessa samalla kun myös Southgate karsiutui. Micheluzzikin oli top10 sisällä viimeisen kierroksen kohdilla, mutta tippui lopulta 18. sijalle.

Viikon kiinnostavin Hero World Challenge (50%): H2H: Young, Cameron – Fowler, Rvalinta 2 @ 1.91
Rankingissa peräkkäin sijoittuvat pelaajat tulevat viikkoon hyvin levenneinä, vaikkakin Young on pelannut myös syyskauden kisoja. Hänen ongelmansa on pitkälti ollut huonosti toimiva putteri, joka tulee korostumaan tällä viikolla. Sen sijaan Fowlerilla on hyviä kokemuksia kentältä ja hän pelaa täysin paineettomassa tilantessa. Professorin mallit huutaisivat myös pelaamaan H2H-kohteet Tiger Woodsia vastaan, mutta kertoimien puolesta ne eivät tälle palstalle kelpaa.

Viikon kiinnostavin Australian Open (50%): H2H: Niemann, J – Leishman, Mvalinta 2 @ 2.10
Tämäkin kaksikko on perättäisillä sijoilla rankingin kärkipäässä. Vaakakuppi kääntyy kuitenkin Leishmanin suuntaan vahvan kenttähistorian ja erinomaisen viime viikon takia. Tutulla kentällä pelaava Leishmann on osoittanut pitkällä urallaan olevan pelaaja, joka jatkaa hyviä viikkoja aina muutaman peräkkäin.

Viikon kiinnostavin South African Open (50%): H2H: Green, Gavin – Nienaber, Wvalinta 1 @ 1.97
Green on parikymmentä sijaa edellä Nienaberia, joka karsiutui jälleen kerran. Pitkälyöntinen etelä-afrikkalainen on pahasti hukassa ja Green sen sijaan osoitti vahvaa vireen löytymistä viimeisellä kierroksellaan viime viikolla.

Viikon 30+% osuma South African Open: Lombard, Z Top10 @ 3.4
Pitkälle lyövä etelä-afrikkalainen pelasi loistavan kisan viime viikolla, vaikka putteri oli umpijäässä. Neljänneksi sijoittunut Zander Lombard on rankingissa sijalle 7. ja on vahvoilla pitkien lyöntiensä avulla maailman pisimmällä kisakentällä. Loistava kohde!

Viikon iso haku South African Open: Schietekat, N Top10 @ 10
Kentältä loistavan historian omaava Sunshine kiertueen konkari tulee kisaan loistovireessä ja otti lopulta jaetun 12. sijan viime viikolla. Tässä kategoriassa myös Aiken, Paratore ja Green ovat mielenkiintoisia kohteita.

Onnea peleihin ja nautinnollista vuoden viimeistä kunnon kilpagolfviikkoa! Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana. Joulukuun aikana on tarkoitus niputtaa kasaan tämän vuoden tulokset sekä luoda uusi malli helpompaan seurantaan.