GOLF-VIHJEET: Magical Kenya Open Presented by Absa 2023 | 09.03. Alkaen 06:10

golfprofessori_vetovihjeet

Voittaako kokemus Keniassa?

DP World Tourin Afrikan visiitti alkaa Keniassa tällä viikolla. Muthaiga Golf Club toimii isäntänä Magical Kenya Openille seitsemännen kerran. Nairobin kupeessa sijaitseva perinteinen kenttä on normaalia lyhyempi, mutta vaatii pelaajilta tarkkuutta mittojen laskemisessa (kenttä sijaitsee yli 500 metrin korkeudessa) sekä pallon sijoittelussa.

Aiemmat voittajat ovat erottuneet suorilla lyönneillään ja moni kenttää aiemmin pelannut pitää sitä erilaisena haasteena, mihin he kiertueella ovat muuten tottuneet. Paikallisten suuresti tukema kenttä saa vieraakseen erikoisen joukon pelaajia normaaliin verrattuna, kun mukana on paljon Challenge Tourilla pelaavia pelaajia sekä Afrikan kiertueilla pelaavia pelaajia. Myös kenialaisia on mukana kymmenkunta.

Kenttähistoria ja nouseva vire valintakriteereinä

Tällä viikolla Professori toi malliin lisää historia tietoa ja valinnat syntyivät katsomalla perinteisiä mittareita, kuten 3 kuukauden suhteutettua “strokes gained” dataa, ja historiadataa Kenian kisoista. Tarkasteluun otettiin myös pienempiä kiertueita pelaavien pelaajien viime aikaisia saavutuksia ja sitä kautta haettiin mahdollisia yllättäjiä.

Professorin mallin top25 – Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (yllä), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon. Lisäksi viimeisen 5 kisan sijoitukset sekä tämän kisan viimeiset 5 sijoitusta sekä pelattujen kisojen suhteutettu kierroskeskiarvo.

Dataa voi tulkita tällä viikolla monesta eri näkökulmasta, koska mukana on niin paljon huonovireisiä pelaajia ja kenttä on suurelle osalla pelaajista ennaltaan tuntematon tai kokemusta on vaan yhden kisan verran. Tästä huolimatta tarkan tutkimuksen jälkeen Professori muodosti viikon top3-vedot seuraavasti:

Professorin viikon top3

1. H2H: MacIntyre vs. Arnaus – 2 @ 2.25

Kenttähistoria ja motivaatio on tämän vedon ydin. MacIntyre pelaa kentällä ensimmäistä kertaa ja on ollut viime ajan huonovireinen. Sen sijaan Arnaus sijoittui viime vuonna tällä kentällä kahdeksanneksi ja on yleisesti pelaaja, joka pelaa samoissa kisoissa joko hyvin tai huonosti. Hänen kuntopuntarinsa on lisäksi parempi kuin MacIntyrellä, joka on vajonnut kauas maailmanlistan top50stä, jossa hän vielä vuosi sitten majaili.

2. Julien Brun top10 @ 3.6

Viime visiitillään Muthaigan kentällä hyvin pelannut Brun tulee kisaan hyvässä kunnossa ja on omimmillaan tarkkuutta vaativilla kentillä.

3. Antoine Rozner top10 @ 2.8

Kisaan ennakkosuosikkini ja tilastokärkenä lähtevä Rozner on jokseenkin selkeä valinta. Tilastojen lisäksi hän on sijoittautunut viimeisessä viidessä kisassa kolme kertaa Top10-joukkoon kovemmissa kisoissa ja omaa melko hyvän historian tästä kisasta. Hän on myös perinteisesti pelannut hyvin Afrikan mantereella.

Seuranta Arnold Palmer Invitationalin jälkeen:
6 vetoa, joilla kaikilla tavoitellaan 100 euron voittoa.
Panostettu summa: 255,18€
Voitettu summa: 300€

Viime viikosta tuli lopulta muutaman kympin tappio, mutta voitollinen viikko oli lähellä, koska Svensson pääsi jatkoon yhden lyönnin turvin ja Fowler oli ennen viimeisen kierroksen takaysiä top20 joukossa koko kilpailun.

Muistathan, että tällä viikolla Coolbetillä kilpaillaan viimeisestä paikasta Mastersiin (10t€ matkapaketti), joten kannattaa käydä valitsemassa oma joukkue fantasy-kisaan kampanjasivulla, joka löytyy tästä linkistä.

Onnea peleihin! Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana.