GOLF-VIHJEET: LIV kausiennakko ja Mayakoba vihjeet | Alk. 02.02. klo 20:15

golfprofessori_vetovihjeet

Vakiintumisen vuosi Rahmin vanavenedessä

Meksikossa alkaa huomenna LIVin kolmas kausi perinteikkäällä Mayakoban kentällä. Uuden kauden alkaessa voidaan sanoa, että LIV on ottamassa paikkansa huippugolfin pääkiertueena.

Viime kauden jälkeen LIVillä on tapahtunut paljon. Isoin uutinen oli joulukuussa Jon Rahmin siirtyminen LIVille ja sitä seurasi vielä tammikuussa eurooppalaisten kärkipelaajien Tyrrell Hattonin ja Adrian Meronkin “signaukset”.

Joulukuussa myös suomalaiset saivat mielenkiintoista seurattavaa tulevaa LIVin kautta silmällä pitäen, kun Kalle Samooja pelasi itselleen paikan tällä rahakkaalla kiertueella. Samooja voitti LIVin ensimmäisen karsintakilpailun ja tällä viikolla varmistui, että Kalle tulee pelaamaan Martin Kayemerin kipparoimassa joukkueessa Richard Blandin ja Adrian Meronkin kanssa.

LIV on aiempina kausina aikatauluttanut kilpailunsa siten, että PGA Tourilla on pelattu ns. välikisoja, mutta sekin muuttuu tällä kaudella. Tämä kisa nimittäin pelataan samaan aikaan kun PGA Tourin parhaat taistelevat Pebble Beachin herruudesta ns. Signature-kilpailussa.

Penkkiurheilijan näkökulmasta LIV tuo mukavaa vaihtelua, koska se on katsottavissa Youtubesta ja LIVin sovelluksesta ilmaiseksi ja lisäksi koko kierros on katsottavissa viiden tunnin aikana, kun ryhmät lähtevät yhtä aikaa eri väyliltä. Tänä vuonna LIVillä lähdetään joka tiipaikalta, koska pelaajia on 54 eli 18:sta kolmen ryhmää.

LIV erottuu kahdesta muusta pääkiertueesta pienemmän pelaajamäärän lisäksi myös siinä, että kilpailut ovat kolmen kierroksen kilpailuja ja niissä pelataa yksilökisan lisäksi myös joukkuekisa ja rahaa jaetaan molempien sarjojen parhaille.

Samooja matkalla maailman ympäri

Suomalaisittain kolmas LIV-kausi tuo uutta mielenkiintoa, kun pääsemme seuraamaan, miten Kalle pärjää ympäri maailmaa pelattavissa 14:ssa osakilpailussa major-voittajien ja Ryder-cup legendojen joukossa.

Professorin datamallien mukaan Samooja lähtee kärjen haastamiseen muutaman lyönnin takamatkalta ja sijoittuu ensimmäisen viikon rankigissa sijalle 43. Kevyempi kisakalenteri ja kolmen kisan formaatti sopinee turkulaiselle ja Professorin ennusteessa tämä sijoitus tulee nousemaan kauden myötä. Ennakoitavissa on useampi sijoitus top10 joukkoon ja katse kohdistuu erityisesti Euroopan ja Aasian osakilpailuihin.

Mielenkiintoista seurattavaa kaudelle 2024

LIVillä riittää mielenkiintoista seurattavaa. Mukana on lähivuosien major-voittajia (mm. Rahm, Koepka, Smith, DeChambeau), nuoria nousevia tähtiä (Meronk, Puig, Lopez-Chacarra), vakiintuneita menestyjiä (Niemann, Reed, Howell III, Gooch) ja tietysti mielenkiintoisia amatöörihuippuja kuten Rahmin joukkueeseen napattu Caleb Surratt.

Tässä vielä kauden avauksen voimasuhteet tutussa Golfprofessorin taulukossa (koko taulukon voit katsoa täältä)

Golfprofessorin rankingin top20 LIV Mayakobaan. Ranking perustuu kolmen parhaiten suoriutuneen datamallin keskiarvoihin. Mukana on viimeiseen 3kk painottuva suhteutettu Strokes Gained tilasto, kenttähistoria ja viimeisen 20 kierroksen strokes gained tilasto verrokki datalla. Lisäksi taulokosta näkee viimeisen 5 kisan sijoitukset.

Golfprofessorin vinkit kauden ensimmäiseen kisaan

Golfprofessorin valinnat:

  1. Dean Burmester top 10 @ 3.25
    Mallissa 11:sta sijalla oleva eteläafrikkalainen voitti kaksi kertaa loppuvuodesta DPWT:llä ja omaa hyvän historian kentältä. Osoitti myös viime kaudella pelaavansa paikasta top10:ssä joka viikko ja olikin yksi viime kauden yllättäjistä.
  2. Johnson, Dustin – Koepka, B, 1 @ 1.88
    Entinen maailman listan ykkönen on omien sanojensa mukaan treenannut enemmän kuin vuosikausiin ja omaa hyvän historian kentältä. Hän on rankingissa selkeästi Koepkan edellä, joka monesti hakee peliään taukojen jälkeen.
  3. Ogletree, A top 10 @ 5
    Paikkansa Asian Tourin International Seriesin kautta pelannut entinen amatööriykkönen pelasi upean viime kauden ja tulee varmasti nälkäisenä takaisin LIVille, jonne sai muutaman paikan varamiehenä ensimmäisellä kaudella. Hänen pelinsä taso on kovassa nousussa ja motivaatio huipussaan.

Mayakoban kohteisiin pääset tästä.

Pallomeren palstan lisäksi ajatuksiani voi seurata X:ssä @GolfBettingM nimimerkin takana. Mukavaa golfin täyteistä viikkoa talven keskelle!