Golf-vihjeet: Hero Indian Open 2023 | 23.02. alkaen 03:30

golfprofessori_vetovihjeet

Kysymysmerkkejä ilmassa Intiassa

New Delhin lähistöllä sijaitseva Gary Playerin mielikuvituksillnen ja haastaava kenttä isännöi sekalaista joukkoa maailman parhaita golfareita tällä viikolla. 2015 avattu kenttä on visuaalisesti upea ja mitoiltaan vaihteleva. Ensimmäisellä kerralla kentän mitaksi ilmoitettiin 7 600 jaardia ja tällä kertaa 7 380 jaardia, mutta kisanjärjestejä on ollut aiempina vuosina luova kentän virityksen suhteen, joten pituuden mukaan pelaajia ei kannata arvottaa.

Intialaisia on luonnollisesti mukana enemmän kuin sitten 2019 visiitin ja ainakaan aiempina vuosina heidän ennakkosuosikkien (esim. Chawrasia) lyhyet avaukset eivät ole aiheuttaneet ongelmia. Kenttä on kymmenine vesiesteineen ja erikoisine bunkerineen visuaalisesti upea, mutta myös erittäin haastava. Eddie Pepperell esimerkiksi vitsaili kentän olevan itsensä saatanan suunnittelema ja muutkin pelajaat ovat kommentoineet Intian viikon olleen elämänsä ahdistavimpia kisaviikkoja. Voittotulokset ovat aiempina vuosina pysyneet lähellä -10 ja parin alittaneita pelaajia on ollut kourallisesta muutamaan tusinaan.

Vinot avaukset ja lähestymiset tuottavat lähes aina ongelmia ja jokaisen pelajaan tuloskortissa tullaan näkemään tuplabogeja ja mahdollisesti isompiakin lukuja. Nämä kuvat kentästä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

LÄHDE: https://www.golfchannel.com/media/best-stunning-images-dlf-golf-club-india?slide=3

Kylmäpäisyys, huonojen lyöntien laatu ja “bounce back” kyky avaimet voittoon

Tässä kisassa korostuu vaikeasti mitattavat asiat, koska kenttä vaatii pelaajalta niin paljon henkistä kanttia. Kaikki pelaajat tulevat lyömään pallon jos toisenkin puskaan, veteen tai mahdottoman näköiseen bunkkeriin, mutta ratkaisevaa on kuinka paljon vinoon mennään. Tällä viikolla korostuukin tilastollisesti tasaiset pelaajat (matala vaihtelu tuloksissa) ja ne, jotka pystyvät nopeasti palautumaan huonoista tuloksista (bounce back). 

Alla olevassa kuvassa on vahvimmin korreloivan tilastollisen mallin näkemys top-pelaajista, mutta kuten “Trend Index” sarakkeesta voi päätellä, ei tässä kisassa pelaa moniakaan kovakuntoisia pelaajia. Trend Index arvottaa pelaajia kaikilta maailman kiertueilta viikkotasolla pelaajien tasoon suhteutetulla “strokes gained” datalla.

Professorin mallin top20 – Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (yllä), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon.

Professorin peli-ideat elävät murroskautta, koska tilastollinen ja algoritmipohjainen veikkaaminen perustuu satoihin vetoihin viikkotasolla ja muutamien kohteiden nostaminen on osoittautunut erityisen vaikeaksi. Pyrin jatkossa nostamaan vain kolme suosikkivetoani viikolta ja panostan näiden kohdalla perusteluihin avaten tilastoja tarkemmin. Näin uskon, että useampi voi oppia arvioimaan pelaajia ja vedonlyöntikohteita paremmin.

Professorin viikon top3

  1. Läpäisee cut-rajan: Gavin Green – EI @ 3.7
    Viime kauden loistavasti lopettanut Green on aloittanut tämän kauden 4 peräkkäisellä karsiutumisella. Hämmennystä herättää erityisesti tapa, jolla cut-rajasta ollaan viikko toisensa jälkeen jääty. Hän on jäänyt keskiarvosta sekä avauspituuden että tarkkuuden suhteen ja menettänyt 1-4 lyöntiä per kierros keskiarvoon nähden pääosin lyömällä. Professorin analyysin mukaan kyseessä on pahemman luokan swingiongelma tai loukkaantuminen ja Intian vaativa kenttä on myrkkyä. Loistava kerroin.
  2. Läpäisee cut-rajan: Lucas Bjerregaard – EI @ 2.25
    Aikoinaan Tigerinkin reikäpelissä kaatunut Tanskan tähtipelaaja on pahassa syöksykierteessä. Täyden pelioikeutensa menettänyt entinen maailmanlistan viidenkymmenen kärkeä (58. vuonna 2018) kolkutellut Lucas on menettänyt viimeisimmissä kisoissa 5-10 lyöntiä Challenge Tour fieldiin nähden, vaikkakin väläytti osaamistaan 64 lyönnin kierroksella toissa viikolla. Sitä kuitenkin seurasi 82 lyöntiä ja cut jäi haaveksi silläkin viikolla. Erittäin vahva kohde.
  3. Macintyre – Paul , 2 @ 2.1
    Viime viikolla hienon kisan pelannut Yannik Paul loisti varsinkin kenttäpelissään. Tasaisesti kaikilla pelin osa-alueilla suorituva nuori saksalainen on tällä hetkellä menossa vastakkaiseen suuntaan kuin Macintyre, joka on tuskaillut lyöntinsä kanssa ja vaikuttanut turhautuneelta Aasian kuumudessa. Lisäksi Macintyren ongelmat ovat liittyneet tarkkuuteen, joka tulee olemaan avainasemassa tässä kisassa.

Professori aloittaa seurannan näistä vedoista, jotta lukija näkee toimiiko analyysit ja onko vihjeitä syytä seurata. Tähän asti Professorin vuosi on ollut vaikea ja kaikissa vedoissa (586kpl) tuotto on jäänyt 11.3 prosenttiin, joka on matala verrattuna aiempiin vuosiin. Tähän on osaltaan vaikuttanut ennakkosuosikkien dominointi PGA Tourilla ja muuttuneet kisa-asetelmat sekä erikoiset sääilmiöt.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!

Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana.

ps. Tässä vielä viime kerran huippuhetki, kun Kalle Samooja teki holarin 12. väylällä