GOLF-VIHJEET: AT&T Pebble Beach Pro-Am 2023 | 02.02. ALKAEN 18:30

golfprofessori_vetovihjeet

Taustoitus

Pro-Am kisat jatkuvat PGA Tourilla. Tällä kertaa pelataan maailman kuuluja kenttiä Pebble Beachin rantakaupungin lähistöllä kolmen kierroksen verran ennen cuttia (60 parasta jatkavat sunnuntaille). Mukana on pitkä lista julkkiksia, joten odotettavissa on normaalia helpompi kisaviritys ja upeita maisemia. Maailman kärkinimet ovat pitkään jättäneet tämän viikon väliin jo pidemmän aikaa ja tämän viikon osallistujalista on suorastaan historiallisen heikko.

Voittotulos on vaihdellut -17 ja -19 välillä viimeiset vuodet ja voittajien joukosta löytyy sekä selkeitä ennakkosuosikkeja (Spieth 2017 ja Berger 2021) ja todellisia altavastaajia (Vaughn Taylor 2016 ja Ted Potter Jr. 2018 – kertoimet pörssissä ennen kisaa yli 850). Kaikilla kentillä pelataan arvaamattomilla Poa Annua laatuisilla griineillä ja kenttien suojana toimii Tyynenmeren rannikon vaihteleva ilmasto kovine tuulineen.

Kokemus kisasta ja kentistä on harvoin yhtä tärkeää kuin tällä viikolla. Ensikertailaiset eivät ole voittaneet tätä kisaa tällä vuosituhannella ja todellisina altavastaajina voittaneet (Taylor, Potter, Nick Taylor) ovat sijoittuneet kisassa aiemmin top20 joukkoon. Kilpailun pelikorttia tehdessä on hyvä huomioida fieldin (osallistujalistan) poikkeuksellinen heikkous ja rakentaa se siten niin, että vahvat pelaajat tuovat hyvillä sijoituksilla tilaa yllättäjille.

I just felt like for me if I can just get the ball in play off the tee you don’t necessarily have to push it with drivers that much, but lay back a little bit and it’s definitely a second-shot golf course which I feel like is the strength of my game.

TOM HOGE – 2022 voittaja

Professorin pelivalinnat

Professorin käyttämien mallien keskiarvoja mittaamalla top20-pelaajat ovat seuraavat (viime viikon voittaja Homa oli vahvasti esillä tässä listauksessa):

Professorin mallien top20 tälle viikolle

Voittajavedon suhteen markkinassa on kolme selkeää ennakkosuosikkia 10-20 kertoimilla. Ne ovat selkeästi nimekkäimmät pelaajat eli Matt Fitzpatrick, Jordan Spieth ja Viktor Hovland. Kaikkien osalta viime aikojen pelikunto on hienoinen kysymysmerkki ja Professorin pelikirjassa se tarkoittaa pidättäytymistä vetämisestä. Sen sijaan hiukan alempaa löytyy kiinnostavia ja mallissakin korkealle sijoittuvia pelaajia, kuten Maverick McNealy, Tom Hoge, Ben Griffin, Matt Kuchar, Alex Smalley, Andrew Putnam. Lisäksi villeinä kortteina nostetaan hyvää kuntoa väläytellyt entinen voittaja Nick Taylor ja viime viikolla pitkästä aikaa huippugolfia esittänyt vanha mestari Jimmy Walker.

Näistä pelaajista rakentuu Professorin tämän viikon pelikortti, joka löytyy selkeämmin alta. Viime viikot ovat erikoiskisoineen olleet PGAlla hiukan haastavampia, mutta pitkäjänteisyys palkitaan. Lisäksi mallit alkavat toimimaan koko ajan paremmin, kun kisoja tulee viikottain lisää. Alkukauden kisoja on kuitenkin hyvä pelaa maltilla ja keskittyä top- ja h2h-vetoihin.

Professorin pelikortti

Voittajavedot:
McNealy @ 21
Hoge @ 26
Lisäksi ylläolevat nimet ovat pelattavia.

Top20:
Maverick McNealy @ 2
Tom Hoge @ 2.1
Ben Griffin @ 3
Matt Kuchar @ 2.7
Alex Smalley @ 2.7
Andrew Putnam @ 2.4
Nick Taylor @ 3.25
Jimmy Walker @ 6

H2H:
Putnam > Power @ 2.05 – Putnam parempi mallien keskiarvossa ja viime aikojen vire selkeästi parempi. Lisäksi Powerilla takana Lähi-idän kierros.
Smalley > Dahmen @ 1.88 – Smalley pelannut vakuuttavasti ja Dahmen ollut sivussa lapsen syntymän takia. Mallissa myös selkeä etu Smalleyn suuntaa.
Taylor > Mullinax @ 2.05 – Taylor osoitti hyvää virettä Havaijilla ja on voittanut tämän kisan. Mullinaxilla ollut ruosteinen startti kauteen.

Viime viikko oli epäonnistuminen, mutta onneksi panostasot olivat maltillisia ja H2H-vedot osuivat 2/3. Kertauksena: Professori suosittelee panostamaan joko tasoittain tai panostamalla siten, että pyrkii tietyn “yksikön” voittoon jokaisella vedolla. Tasoittain yllä olevissa kohteissa voisi menetellä esimerkiksi lyöden voittajavetoon yhden yksikön (esim. 10€), top10-vetoihin 1 yksikön ja H2H-vetoon 2 yksikköä. Yksikön voittamisella voisi tavoitella esimerkiksi 100 euron voittoa, jolloin voittajavetoihin lyötäisiin noin 3 euron veto.

Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!

HUOM! Tänään on tullut tietoa Fitzpatrickin loukkaantumishuolista (niskavamma), joten Professori suosittelee erityistä varovaisuutta hänen kanssaan.