GOLF-VIHJEET: Arnold Palmer Invitational 2023 | 02.03. ALKAEN 14:00

golfprofessori_vetovihjeet

Maailman huiput todellisessa testissä

PGA Tourilla on luvassa kaksijakoinen viikko, kun mantereella pelaa maailman parhaat (44 maailmanlistan top 50stä) ja Puerto Ricon saarella kokoontuvat pelinsä menettäneiden huippupelaajien joukko.

“Florida swing” alkoi upealla kisalla, jonka voittajaksi nousi dramaattisen lopun jälkeen ensimmäisen jatkoreiän birdiellä Chris Kirk. Golfprofessorin ajatuksia ja live-vetoja seuranneet saivat nauttia Chris Kirkin voitosta ensimmäisen kierroksen jälkeen lyödyllä voittajavedolla (kerroin 48). Tähän asti Honda Classic nimellä tunnettu kisa kärsi paikastaan neljän täksi vuodeksi korotetun kisan keskellä ja fieldi (osallistujalista) oli kisan historian huonoin.

Sen sijaan tällä viikolla Floridassa loistaa maailmantähdet. Historiaan pohjautuvat mallit voidaan tässäkin kisassa heittää roskakoriin, koska 20 miljoonan dollarin palkintopotti tuo mukanaan poikkeuksellisen vahvan (major-tasoisen) osallistujalistan Arnold Palmerin valtakuntaan.

Kenttä on perinteisesti yksi kauden vaikeimmista ja voittotulokset ovat jääneet viime vuosina alle kaksinumeroisiin lukemiin. Scottie Scheffler nousi viime vuonna Viktor Hovlandin ohi viikonlopun vahvalla pelillä ja voittotulos oli lopulta vaatimaton -5.  Bay Hillin kenttä on viritetty aina erittäin vaikeaksi ja tänäkin vuonna raffit ovat ennakkotietojen mukaan 3,5 tuumassa eli noin 9 senttimetrissä. Tähän kun lisätään vesiesteiden vaara yhdeksällä reiällä ja poikkeuksellisen nopeat griinit, on tiedossa todellinen testi maailman parhaille.

Kisassa korostuu kenttätuntemus ja alla olevassa videossa näkee, millä voittajat erottautuvat tässä kisassa.

Lähestymiset ja kuuma putteri avain onneen

Kuten videostakin näkee, on tässä kisassa erityisen tärkeässä osassa lähestymiset ja ensiluokkainen puttipeli. Isot ja huippunopeat griinit tekevät puttaamisesta erityisen haastavaa ja toisaalta lähestymiset pelaavat isoa roolia siinä, mistä ensimmäinen putti lähtee.

Viime viikon DP:n kisan ennakossa analyysi osoitti pelaajalistan sisältävän “Trend Indexin” mukaan vain 4 top100 sisään mahtuvaa pelaajaa nykyvireellä mitattuna ja Golfprofessorin laajemmat vedot seuranneet pääsivät nauttimaan poikkeuksellisen huolettomasta sunnuntaista, kun mallin mukaan valitut voittajavedot kattoivat top3-sijoittuneet pelaajat. Käänteen tekevä viikko ja osoitus, että mallien kehitys on oikealla raiteella.

Tällä viikolla tarina on täysin toinen. Alla olevasta taulukosta on helposti nähtävissä, että kyseessä on eliittijoukko pelaajia sekä “strokes gained” dataan että nykyvireeseen suhteutettuna.

Professorin mallin top25 – Adj. TSG = suhteutettu strokes gained tilasto, Total CH = kenttähistoria (Strokes gained), Trend Index (yllä), Baseline = 3kk taso suhteessa vuoden tasoon.

Tällä viikolla päästään taas tekemisiin vaihtelevan sään kanssa ja varsinkin ensimmäisen kahden päivän aikana tuuliolosuhteet näyttävät olevan hyvin epätasaiset. Jos ennuste toteutuu, tulee torstaina iltapäivällä pelaavalla puolikkaalla olemaan Professorin arvion mukaan olemaan noin 1,5 lyönnin etu. Tämä on hyvä huomioida varsinkin cut-vetojen kohdalla.

Viime viikko oli ensimmäinen, jossa peli-ideat koostuivat top3-vedoista. Seuranta löytyy jatkossa aina alta ja siinä käytetään yksinkertaisuuden vuoksi tasavoittomallia eli panostasot laitetaan siten, että jokaisella vedolla pyritään 100 euron voittoon. Tämä tulee olemaan malli myös tällä viikolla.

Professorin viikon top3

1. H2H: Fitzpatrick – Hatton – 2 @ 1.85

Kummatkin pelaajat ovat pelanneet vahvasti tässä kisassa aiemmin ja sijoittuvat päämallissa (kts. ylllä) perittäisille sijoille. Turnausveto kääntyy kuitenkin selkeästi Hattonin suuntaan, kun huomioidaan viime aikojen pelivire ja Fitzpatrickin loukkaantumishuolet. Hän ei osallistunut Pro-Am-tapahtumiin ja toimittajien mukaan kärsii selkästi niskavammasta.

2. Läpäisee cut-raja: Adam Svensson – EI @ 1.97

Svensson on päämallissa sijalla 83 eli cutin ulkopuolella. Lisäksi hän pelaa “väärällä” puolella eli joutuu kentälle perjantaina huonoimpaan tuulirakoon (olettaen, että ennusteet osuvat). Lisäksi kanadalainen pelasi hyvin vaihtelevan viikon Honda Classicissa ja pääsi viikonlopulle loistavan toisen kierroksen ansiosta.

3. Rickie Fowler top20 @ 3.15

Päämallissa juuri top20 ulkopuolelle sijoittuva Fowler elää urallaan nousukautta pitkän korpivaelluksen jälkeen. Palattuaan vanhan valmentajansa Butch Harmonin valmennukseen hänen swinginsä on silminnähden muuttunut ja ennen kaikkea toiminut kentällä. Kolme perättäistä sijoittumista top20 joukkoon kertovat jo paljon ja kerroin on selkeästi kohdallaan.

Seuranta Hero Indian Openin jälkeen:
3 vetoa, joilla kaikilla tavoitellaan 100 euron voittoa.
Panostettu summa: 118,62€ (kertoimet 3.7, 2.25 ja 2.1)
Voitettu summa: 200€

Viime viikko oli onnistunut aloitus uudelle selkeämmälle mallille ja laajemmin vetoja seuranneet pääsivät nauttimaan myös Marcel Siemin voitosta (kerroin 50). Kaikki tässä ennakossa julkaistut kertoimet löytyvät Coolbetiltä, jossa on Coolbetin Golfklubi tarjoilee kampanjoita läpi vuoden 2023. Onnea peleihin!

Golfprofessorin ajatuksia ja laajempia pelikortteja voit seurata Twitterissä nimimerkin @GolfBettingM takana.