West Hamin Gianluca Scamacca upotti hävyttömän chipin ja jäi syyllisen oloisena paikoilleen – missasiko VAR käsivirheen?

Gianluca Scamacca West Ham

West Hamin Gianluca Scamacca teki upean maalin Valioliigassa, mutta näytti itsekin olevan heti vakuuttunut, että se hylättäsiin.

West Ham United voitti Fulhamin Valioliigan sunnuntain kierroksen Lontoon sisäisessä derbyssä maalein 3-1, mutta voittomaaliksi jäänyt 2-1-osuma herätti monellakin tapaa ihmetystä.

62. minuutilla syntynyt maali merkattiin West Hamin italialaishyökkääjä Gianluca Scamaccan nimiin, eikä maali ollut ihan perinteisimpiä. Scamaccalle pelattiin korkea syöttö rangaistusalueen sisälle, hän kuoletti sen taitavasti ja vielä taitavammin chippasi sen veskarin yli maaliin.

Heti pallon mentyä maaliin tapahtui kuitenkin jotain outoa. Fulhamin pelaajat jäivät näyttämään tuomarille käsivirheen merkkejä, eikä Scamaccakaan juhlinut upeaa maaliaan millään tavalla. Scamacca vaikutti syylliseltä johonkin, mitä tv-kuva ei heti kertonut.

VAR-tarkastuksessa selvisi, etteivät Fulhamin käsivirhepuheet olleet aivan tuulesta temmattuja. Scamacca näyttää potkaisevan kuoletuksessaan pallon itseään kohti ja VAR-kuvista ei voi täysin varmasti sanoa, ettei pallo olisi koskenut hänen käteensä. Juuri tähän viittaavat myös Scamaccan reaktiot heti maalin jälkeen.

VAR kuitenkin antoi vapauttavan tuomion, maali hyväksyttiin ja Scamacca aloitti villit maalijuhlat.

West Hamin Gianluca Scamacca iskee komean maalin, mutta ei itsekään näytä aluksi uskovan maalin hyväksymiseen:

Katso myös: Oliver Antman nousi suureksi sankariksi – iski tasoitusmaalin lisäajalla


Joukkueet: