FIFA:n Gianni Infantino väittää, että afrikkalaisia hukkuu vähemmän, jos MM-kisat pelataan joka toinen vuosi

Gianni Infantino FIFA / Pallomeri.net

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino ajaa MM-kisoja pelattavaksi joka toinen vuosi ja keksi tällä kertaa uskomattoman perustelun.

Jalkapallon MM-kisojen mahdollinen järjestäminen joka toinen vuosi ei ole saanut juurikaan kannatusta. Etenkin Euroopassa kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n suunnitelmat on tyrmätty jyrkästi.

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on ajanut ideaa voimakkaasti läpi, mutta Infantinon perustelupankki alkaa selvästi tyhjentyä, kun tarkastellaan hänen viimeisintä oikeutustaan.

Infantinon mukaan useammin järjestettävät MM-kisat toisivat lisää toivoa joihinkin maihin.

– Meidän tarvitsee antaa mahdollisuuksia ja arvokkuutta. Ei tarjoamalla hyväntekeväisyyttä, vaan antamalla muun maailman osallistua. Meidän on annettava toivoa afrikkalaisille, jotta heidän ei tarvitsisi ylittää Välimerta löytääkseen ehkä paremman elämän, mutta todennäköisemmin kuoleman meressä, Infantino totesi BBC:n mukaan.

Ifantinon pölinät ovat ymmärrettävästi keränneet osakseen kosolti arvostelua. Myöhemmin Infantino täsmensi, että päättävässä asemassa olevien velvollisuus on auttaa kaikkialla maailmassa olevien ihmisten tilannetta.

Nasevimman kuitin Infantinolle latasi Human Rights Watchin mediajohtaja Andrew Stroehlein, joka twiittasi, että hänen kollegansa haastattelevat pakolaisia joka päivä ympäri maailmaa.

– He eivät ole koskaan maininneet MM-kisojen ajoitusta, Stroehlein veisteli.

Kick It Out -järjestön toimitusjohtaja Tony Burnett puolestaan muistutti, että FIFA:lla olisi rahassa piehtaroivana yrityksenä mahdollisuus vaikuttaa heikommassa asemassa olevien elämään.

– Siksi on täysin mahdotonta hyväksyä ehdotusta, jonka mukaan joka toinen vuosi järjestettävä MM-turnaus voisi olla ratkaisu siirtolaisille, jotka riskeeraavat henkensä etsiäkseen parempaa elämää, Burnett totesi.

Tsekkaa myös: IS: Porin Ässät on pahassa talouskurimuksessa – kaupunki suunnittelee seuran pelastamista