Sveitsin valtion erikoissyyttäjä käynnisti rikostutkinnan – kohteena FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino

Gianni Infantino FIFA / Pallomeri.net

Viranomaiset ovat löytäneet todisteita rikollisesta toiminnasta, jonka osapuolina ovat maan valtakunnansyyttäjä sekä FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino.

Sveitsin viranomaiset tiedottivat torstaina, että valtion erikoissyyttäjä käynnistää tutkinnan, jonka kohteena ovat Sveitsin valtakunnansyyttäjä Michael Lauber ja kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino.

Heidän välistä toimintaa tutkiva erikoissyyttäjä on käynnistänyt rikosoikeudellisen prosessin Infantinoa vastaan ja pyytänyt lupaa samaan Lauberin kohdalla.

Lauber erosi viime viikolla, kun oikeus päätteli hänen peitelleen tapaamista Infantinon kanssa. Lauber olisi myös valehdellut viranomaisille, kun hänen tiiminsä tutki FIFA:n ympärillä olevaa korruptiota.

Mainos alkaa

Viranomaiset, jotka seuraavat Sveitsin valtionsyyttäjien toimintaa, kertoivat torstaina, että erikoissyyttäjä Stefan Keller löysi tapaamisista viitteitä rikolliseen toimintaan.

Lauber ja Infantino ovat kieltäneet kaikki rikkomukset. Infantino kommentoi aiemmin kesällä häneen kohdistuvaa tutkintaa ”täysin absurdina” asiana. Lauber ja Infantino ovat molemmat sanoneet, että vuoden 2016 tapaamiset olivat rutiininomaisia, joilla vain varmistettiin yhteistyötä laajemmassa tapauksessa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ilmoitti aikovansa tehdä yhteistyötä rikostutkijoiden kanssa uusimmassa kohussa.

– Olkaa hyvät ja muistakaa, millaisessa tilassa FIFA oli vuonna 2015 ja paljonko oikeustoimia tarvittiin ennen kuin liiton uskottavuus palasi, Infantino sanoo liiton tiedotteessa.

– Teen kaikkeni, jotta voin auttaa viranomaisia, jotka tutkivat FIFA:n aiempia väärinkäytöksiä. FIFA ja minä itse tuemme oikeusprosessia ja Sveitsin viranomaisia täysin.

Tsekkaa myös: Video: Huvittava sekaannus Brasilian cupissa – vierasjoukkueen toimihenkilö luuli kuumemittaria aseeksi