Gianmarco Tamberi voitti korkeushypyn EM-kultaa – laittoi koomisen show’n pystyyn

Gianmarco Tamberi

Omintakeista puolipartatyyliä ylpeydellä kantava italialainen Gianmarco Tamberi nappasi EM-kultamitalin kotiyleisönsä edessä.

Kultamitali ratkesi, kun ukrainalainen Vladyslav Lavskyy ei päässyt yli korkeudesta 2.33, jonka Tamberi oli jo ylittänyt. Italialainen nosti tämän jälkeen rimaa sentillä korkeuteen 2.34, josta hän meni komeasti yli ja aloitti tämän jälkeen kunnon show’n.

Performanssi alkoi sillä, kun Tamberi linkkasi laukkunsa luo ja yleisössä ehdittiin jo säikähtää, että mies loukkasi itseään. Kaikki oli kuitenkin osa ennalta suunniteltua koreografiaa, sillä Tamberi esitteli tämän jälkeen kenkäänsä TV-kameroille ja kaivoi sieltä valtavan määrän jousia esiin. Todellisuudessa Tamberi nappasi tietenkin laukustaan toisen kengän, jossa jouset olivat valmiina.

Mainos alkaa:

Tämän jälkeen Tamberi riisui paitansa ja otti kotiyleisön haltuunsa. Kaikki luulivat miehen lopettaneen kisan jo tässä vaiheessa, mutta Tamberi yllättikin kaikki ja nosti riman vielä kertaalleen korkeuteen 2.37. Tämänkin korkeuden ylitys onnistui, ja kyseessä oli uusi EM-kisojen ennätys.

Gianmarco Tamberi pistää kunnon show’n pystyyn korkeushypyn EM-finaalissa:

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Makenson Gletty ei kuullut lähtölaukausta EM-kisoissa – sai juosta yksin ja tykitti ennätyksensä


Pelaajat: