Ghana julkaisi MM-joukkueen – Valioliiga-pelaajat johtavat joukkoja

Ghana
Kuva: Getty Images

Ghana on varmasti Afrikan suurimpia menestystoivoja jalkapallon MM-kisoissa, mutta kovin pitkälle joukkuetta ei ennusteta.

Ghanan riveistä löytyy tuttuja nimiä Eurooopan kentiltä, mutta varmasti tällä hetkellä se kovin nimi on Arsenalin keskikenttäpelaaja Thomas Partey. Muita Valioliiga-kentiltä tuttuja kasvoja ovat Leicesterin Daniel Amartey, Brightonin Tariq Lamptey, Southamptonin Mohammed Salisu ja Crystal Palacen Jordan Ayew.

Ghanan maajoukkue on nähty kolmesti aikaisemmin MM-kisoissa. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2006. Paras sijoitus on vuodelta 2010, kun maa selvisi puolivälieriin.

Viime kisoihin Ghana ei selvinnyt, joten nyt edessä on paluu kahdeksan vuoden tauon jälkeen kirkkaimpaan jalkapallotapahtumaan.

Ghana MM-kisoissa 2022:

Maalivahdit: Manaf Nurudeen, Danlad Ibrahim, Lawrence Ati Zigi

Puolustajat: Denis Odoi, Tariq Lamptey, Alidu Seidu, Daniel Amartey, Joseph Aidoo, Alexander Djiku, Mohammed Salisu, Abdul-Rahman Baba, Gideon Mensah

Keskikenttäpelaajat: Andre Ayew, Thomas Partey, Elisha Owusu, Salis Abdul Samed, Mohammed Kudus, Daniel Kofi Kyereh

Hyökkääjät: Daniel Barnieh Afriyie, Kamal Sowah, Issahaku Abdul Fatawu, Osman Bukari, Inaki Williams, Antoine Semenyo, Jordan Ayew, Kamaldeen Sulemana