Täysin käsittämätön yllätyspaukku! – Georgia kaatoi Portugalin ja paineli EM-kisojen pudotuspeleihin

Georgia voittaa Portugalin

EM-kisojen lohkovaiheen viimeinen kierros huipentui uskomattomaan shokkitulokseen, kun Georgia voitti Portugalin.

Kun EM-kisojen lohkovaiheen viimeisissä peleissä ratkottiin F-lohkon sijoituksia, oli varmaa, että Portugali tulee voittamaan lohkon. Silti tuskin kukaan uskalsi hurjimmissa kuvitelmissaankaan mennä niin pitkälle, että olisi povannut Georgian venyvän ottelussa voittoon Portugalin panoksettomuudesta huolimatta. Näin kuitenkin kävi ja EM-debytantti sai ainakin yhden unohtumattoman elämyksen vyölleen.

Georgian voittolukemat olivat lopulta 2-0. Ottelun avausmaali syntyi jo toisella minuutilla, kun Khvicha Kvaratskhelian tarkka veto upposi takakulmaan.

Mainos alkaa:

57. minuutilla Georgian virittelemä shokkitulos sai lisää bensaa liekkeihinsä, kun Georgialle tuomittiin rangaistuspotku. Avausmaalin upeasti syöttänyt Georges Mikutadze asteli sitä ampumaan, eikä erehtynyt. Mikutadzen kova ja tarkka veto painui takakulmaan, vaikka Portugalin maalivahti Diogo Costa aavistikin oikeaan suuntaan.

Jättiyllätys tarkoitti samalla sitä, että Georgia sijoittuu lohkossa kolmanneksi ja tienasi tarpeeksi pisteitä mennäkseen jatkoon yhtenä parhaista lohkokolmosista. Georgian vastustajaksi neljännesvälierään osui B-lohkon voittanut Espanja.

Georgia kaatoi Portugalin Khvicha Kvaratskhelian ja Georges Mikutadzen maaleilla:

Katso myös: Belgian Kevin De Bruyne joutui törkeän ja vaarallisen tempun kohteeksi – katsoja tähtäili laserilla silmiin


Joukkueet: