Häikäisevä laukaus – Espanjan superjunnu Gavi teki uransa ensimmäisen MM-maalin huimalla tavalla

Gavi Espanja

Espanjan vasta 18-vuotias superjunnu Gavi teki MM-uransa ensimmäisessä ottelussa aivan huikaisevan maalin ulkosyrjävolleylla.

Seuratasolla Barcelonaa edustava 18-vuotias superjunnu Gavi oli Espanjan MM-kisojen avausottelun yksi suurista hahmoista, kun joukkue riepotteli Costa Ricaa julmasti lukemin 7–0.

Espanjan viides maali lähti Gavin jalasta ja samalla hänestä tuli 18 vuoden ja 110 päivän ikäisenä nuorin Espanjaa arvokisoissa edustanut pelaaja ja maalintekijä. Gavi on nyt myös MM-historian kolmanneksi nuorin maalin tehnyt pelaaja brassilegenda Pelen ja Meksikon Manuel Rosasin jälkeen.

Maali syntyi toisella jaksolla, kun vaihdosta kentälle tullut Alvaro Morata tarjoili laidasta keskityksen Gaville. Nuorukainen tälläsi kisojen tähän asti kenties upeimman maalin huikealla tavalla. Hän ampui putoavaa palloa ulkosyrjävolleylla, joka jätti Costa Rican maalivahdin tilanteessa aivan täydeksi turistiksi.

Muutenkin nuori taituri pyöritti Espanjan peliä heti alusta asti yhdessä joukkuetovereidensa Pedrin ja Sergio Busquetsin kanssa näyttävästi ja ennen kaikkea tehokkaasti.

Espanjan 18-vuotias Gavi iski huikean maalin ja nousi samalla kaikkien aikojen kolmanneksi nuorimmaksi MM-maalariksi:

Tsekkaa myös: Iranin joukkue jätti protestiksi kansallislaulun laulamatta – maan poliitikot vastasivat uhkauksin


Pelaajat:
Joukkueet: