NHL-komissaari Gary Bettmanin tienestit julki – vain kolme pelaajaa tienannut enemmän

Gary Bettman NHL / Pallomeri.net

NHL-komissaari Gary Bettmanin ajasta voidaan olla montaa mieltä, mutta rahaa on tullut sisään niin liigan tilille kuin hänen omalleenkin.

NHL-komissaari Gary Bettman jakaa runsaasti mielipiteitä kiekkoa seuraavien keskuudessa. Toisaalta hän on onnistunut kasvattamaan NHL:ää 32 joukkueen sarjaksi ja tehnyt lajista valtavan bisneksen. Vastapainoksi liiga on lyönyt ovensa säppiin useaan kertaan ja myös yksi kokonainen kausi on peruttu työtaistelujen vuoksi.

Bettmanin ura NHL:n puikoissa on ollut tuottoisa myös rahallisesti. NHL-tilipussien suuruksia vuodesta 1989 lähtien julkaissut kiekkosivusto Hockey Zone Plus kertoo, että Bettman on tienannut kaikkien aikojen neljänneksi suurimman NHL-omaisuuden.

Vuodesta 1993 lähtien virassaan ollut Bettman on tienannut huimat 110,3 miljoonaa dollaria. Bettmanin edellä ura-ansioissa on siis vain kolme pelaajaa. Jaromir Jagr, joka nettosi urallaan 138,2 miljoonaa dollaria, Sidney Crosby 119,7 miljoonan ansioillaan ja Aleksanr Ovetshkin, joka on haravoinut taskuihinsa dollareita 113,2 miljoonan edestä.

Mainos alkaa

Tsekkaa myös: Video: Aleksander Barkov tehoili Nashvillen nurin – tyly ranne yläpesään ja namupassi voittomaaliin