NHL-komissaari Gary Bettman linjasi liigan toimenpiteet epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi

Gary Bettman NHL / Pallomeri.net

NHL:n komissaari Gary Bettman paljasti aikaisin tiistaina Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, miten liiga aikoo kitkeä epäasiallista käytöstä.

NHL:n ympärillä on viime aikoina pyörinyt jatkuva kohu liittyen valmentajien epäasiallisena pidettyyn käytökseen ja kyseenalaisiin metodeihin, joka alkoi Toronton Mike Babcockin potkujen jälkeen virinneestä keskustelusta.

Sittemmin Calgaryn päävalmentaja Bill Peters sai kenkää vuosia sitten laukomistaan rasistisista kommenteista ja Chicagon apuvalmentajan Marc Crawfordin väitetty väkivaltainen käytös on otettu tutkintaan.

NHL-komissaari Gary Bettman kertoi aiheesta pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että jatkossa NHL-seurojen tulee välittömästi kertoa liigan edustajille, jos he tulevat tietoisiksi tapauksesta, jossa liigan parissa työskentelevä henkilö syyllistyy selvästi epäasialliseen, laittomaan tai ehdottomasti loukkaavaan käytökseen.

Mainos alkaa

– Otamme nollatoleranssin sen suhteen, ettei tapauksista ilmoiteta meille. Jos ilmoittamatta jäänyt tapaus paljastuu meille, niin seura ja tapauksessa mukana olleet henkilöt voivat odottaa vakavia kurinpitotoimia, Bettman totesi.

Bettman kertoi, että sopimattomasta käytöksestä rangaistuksen antaa joko seura, liiga tai molemmat ja että rangaistusten on oltava kovia, jotta voidaan varmistaa, etteivät tapaukset toistu.

NHL ottaa myös käyttöön kanavan, jossa väärinkäytöksiä kokeneet voivat tuoda asioita liigan tietoon. ”Kuumalla linjalla” ilmoitukset voi antaa nimettöminä ja ilmiantajalle taataan suoja.

– Luomme alustan, ehkä vihjelinjan, jossa voidaan ilmoittaa NHL:ään liittyvästä epäasiallisesta toiminnasta. Takaan, että otamme kaikki ilmoitukset vakavasti, Bettman kertoi.

Kulttuurimuutoksen nopeuttamiseksi ja käyttäytymissääntöjen selventämiseksi NHL laatii kuitenkin pakollisen vuosittaisen koulutusohjelman. Sen puitteissa liiga kouluttaa, valistaa ja neuvoo valmentajia erilaisuudesta ja erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta.

– Tähän ohjelmaan osallistumista vaaditaan kaikilta päävalmentajilta, NHL-seuran kanssa sopimuksessa olevilta farmivalmentajilta, apuvalmentajilta, GM:lta ja apulais-GM:lta, Bettman ilmoitti.

Bettman kertoi, että koulutusohjelman pistävät kasaan jääkiekkopiirien ulkopuolelta tulevat ammattilaiset. NHL käy vielä keskustelua pelaajayhdistyksen kanssa, millainen koulutus pelaajille järjestetään.