Sensaatiovahti Gabaski unohti juomapullonsa kentälle – pullo olikin lähinnä nestettä sisältävä vakoiluraportti

Gabaski juomapullo / Pallomeri.net

Egyptin Afrikan mestaruuskisojen finaaliin torjunut Gabaski kunnostautui erityisesti rankkareissa ja hänen vesipullonsa selittää osin miksi.

Egypti hävisi Senegalille Afrikan mestaruuskisojen finaalissa ja vaikka tähdeksi noussut maalivahti Gabaski ei tällä kertaa aivan pystynytkään joukkuettaan viemään voittoon, niin hänelle kuuluu iso ansio siitä, että Egypti ylipäätään finaaliin asti venyi.

Gabaskin tarina on näet varsin käsittämätön. Hän aloitti kisat Egyptin kakkosvahtina, mutta nousi loukkaantumisten vuoksi pudotuspeleissä pelaavaksi maalivahdiksi ja löi pöytään mielettömät näytöt.

Gabaski debytoi toki A-maajoukkueessa jo vuonna 2011, mutta pelasi startit ovat jääneet vähiin, sillä hän pelasi toisen ja kolmannen maaottelunsa vasta viime vuonna, mutta nousi nyt tähtiin torjuttuaan sensaatiomaisesti rankkareita niin Norsunluurannikkoa, Kamerunia kuin Senegaliakin vastaan.

Loppuottelun ensiminuuteilla Gabaskin legenda vain kasvoi, kun hän torjui upeasti Sadio Manén tulisen rankkarin. Myös rangaistuspotkukilpailussa hän venyi yhteen torjuntaan, mutta ei lopulta saanut omiltaan tarpeeksi tukea, sillä kaksi Egyptin laukojista epäonnistui. Gabaskille annettiin ottelun parhaan pelaajan titteli, mutta se ei surun murtamaa maalivahtia lämmittänyt, kun Senegal juhli historiansa ensimmäistä mestaruutta.

Finaalin jälkeen selvisi, että Gabaskilla oli myös dataa tukenaan auttamassa rankkarien torjumista. Toimittaja Saddick Adams nimittäin löysi Gabaskin juomapullon kentältä pelin päätyttyä ja pullo on kieltämättä melkoinen näky.

Adams esitteli Twitterissä pulloa, joka oli kuorrutettu lähes viimeistä milliä myöten tiedoilla Senegalin pelaajien tendensseistä. Pullo oli siis oikeastaan vain kannettava vakoiluraportti, joka sattui sisältämään myös nestettä.

Toimittaja Saddick Adams esittelee Twitterissä juomapulloa, jonka Gabaski unohti kentälle hävityn finaalin jälkeen:

Katso myös: Erotuomarin pinna paloi – käski valittavan Mo Salahin ottaa pillin ja kortit