Sami Hyypiä pääsi kovaan seuraan – Futissivusto listasi Valioliigan ikonisimmat kipparit

Sami Hyypiä / Pallomeri.net

Futissivusto Squawka on listannut Valioliigan historian viisitoista ikonisinta kapteenia. Listalle mahtuu myös Liverpoolin Sami Hyypiä.

Kaudesta 1992-1993 lähtien pelatussa Valioliigassa on vuosien varrella nähty monta suurta pelaajaa ja legendaarista johtajaa. Jalkapallosivusto Squawka otti asiakseen pistää Valioliigan historian ikonisimmat kapteenit ja listan kärkipaikan otti Manchester Unitedin menestysvuosien luottohevonen ja keskikentän ankkuri Roy Keane.

Ikonin status vaatii luonnollisesti myös reilusti palvelusvuosia, joten ei voi pitää yllätyksenä, että listan muut palkintopallosijat menivät Chelsea-legenda John Terrylle ja Arsenalin takalinjojen lukkona vuositolkulla häärinyt Tony Adams.

Liverpoolin Steven Gerrard putosi kolmen parhaan joukosta, mutta noustakseen Valioliigan kapteenien kermaan ja suureksi johtajaksi tarvitsi Gerrard urallaan esimerkkiä. Sitä hänelle antoi listan viimeiselle sijalle arvostettu Sami Hyypiä.

– Mies, joka opetti Steven Gerrardille, mitä johtajuus tarkoittaa. Suomalainen otti kapteenin tehtävät itselleen vuonna 2000, kun Jamie Redknapp ja Robbie Fowler painivat vammojen kanssa. Seurauksena Hyypiä johti punaiset cup-triplaan ja seuraavalla kaudella kakkossijaan liigassa, sivusto sanailee.

Sekä Gerrardin että Hyypiän kohdalla vaakakupissa painoi varmasti Liverpoolin laiha liigamenestys. Hyypiän tapauksessa taas on huomattavaa, että hän toimi kapteenina vain kaudet 2000-2003, joten sivusto todella arvostaa Hyypiää nostamalla hänet samaan kastiin pitkäaikaisten seuraikonien kanssa.

Squawkan Top 15 -valioliigakipparit:

1. Roy Keane
2. John Terry
3. Tony Adams
4. Steven Gerrard
5. Steve Bruce
6. Patrick Vieira
7. Alan Shearer
8. Vincent Kompany
9. Nemanja Vidić
10. Gary Neville
11. Dennis Wise
12. Phil Neville
13. Stilian Petrov
14. Wes Morgan
15. Sami Hyypiä

Lue myös: Simo Valakari sai potkut Tromsøstä – ajautui erimielisyyksiin seurajohdon kanssa


Pelaajat: