Futisblogi: Veikkausliiga huipentuu sunnuntaina klo 13:00

pelaaja Leicesterin kiinalaisfutaaja Lauri Dalla Valle KPV naisten honka hifk mypan UEFA FA Aston kierroksen Palloliitto jalkapallo football UEFA pallomeri.net
naisten Aston kierroksen Palloliitto jalkapallo football pallomeri.net

Jalkapallon Veikkausliigan viimeinen ja 33. sarjakierros pelataan tulevana sunnuntaina 25.10. klo 13:00. Kaikki ratkeaa sunnuntai-iltapäivänä. Kuka on Suomen mestari? SJK, RoPS vai HJK? Putoaako Jaro ja kumpi karsii, KTP vai VPS?

Veikkausliiga on mielenkiintoisempi kuin koskaan!

Sunnuntai 25.10. klo 13:00. (Sarjataulukko TÄSSÄ)

SJK – FF Jaro

Kotijoukkue SJK varmistaa kotivoitolla Suomen mestaruuden. Tasapelillä ja jopa tappiollakin se voi ottaa kultaa, jos RoPS ja HJK sössivät omissa matseissaan. Vierasjoukkue FF Jaro tarvitsee voiton tästä ottelusta, eikä sekään välttämättä pelasta pietarsaarelaisjoukkuetta. Jaro on voittanut viimeksi elokuun alussa. Kyllähän tässä kaikki merkit ovat ilmassa kotivoitolle. Koko maailma odottaa SJK:n kotivoittoa ja mestaruusjuhlia, mutta kestääkö seinäjokisten kasetti? Se on se kysymys.

Jos Jaro ottaa kaikkien yllätykseksi vierasvoiton ja KTP häviää kotonaan Ilvekselle, niin kotkalaisjoukkue putoaa suoraan ja Jaro karsii liigapaikastaan Ykkösessä kakkoseksi sijoittuneen PK-35 Vantaan kanssa. Jos taas KTP voittaa tai pelaa edes tasurin, niin mikään ei pelasta Jaroa. Tässä SJK-Jaro-ottelussa tuskin nähdään tasapeliä, sillä jos peli sattuu olemaan lopussa tasan, yrittää Jaro hakea kaikin keinoin voittomaalia eli siellä on sitten maalivahti ylhäällä yms. Suomen mestaruus voi siis ratketa myös niin, että SJK tekee voittomaalin lisäajalla tyhjiin. Oho!

———————

FC Lahti – RoPS

Kotijoukkue FC Lahti on sarjassa viidentenä ja voi nousta korkeintaan sijalle neljä. Joukkueella ei ole periaatteessa muuta panosta kuin kunnia, mutta käytännössä kyllä. Yhtäältä, kokenut ja nimivahva lahtelaisryhmä haluaa varmasti antaa kotiyleisölleen vahvan viimeisen peliesityksen kaudelta 2015 ja kiusata rovaniemeläisvierailijaa. Toisaalta, FC Lahden kaiken nähnyt puolustaja Petri Pasanen lopettaa upean uransa tähän otteluun, joten jokainen lahtelaispelaaja antaa kaikkensa nimenomaan Pasaselle.

Sarjakakkosena tällä hetkellä majaileva RoPS puolestaan on kauden suurin ylisuorittaja ja joukkue on kauden pirtein ilmestys! SJK on pisteen edellä ja HJK pisteen takana. Kaikesta huolimatta RoPSin tipahtaminen pronssimitalipaikalle olisi pienoinen pettymys joukkueelle. Tasainen matsi, mutta kotivoitto lienee silti karvan verran todennäköisempi vaihtoehto.

———————

KuPS – HJK

Kuopiolaisten kausi on ollut pettymys. Joukkue on kahdeksantena ja se varmisti sarjapaikkansa vasta äskettäin. Vieraaksi saapuva HJK on noussut suosta uuteen kukoistukseen. HJK oli elokuun lopun ja syyskuun ajan aivan kuutamolla ja joukkue ei olisi pärjännyt välttämättä divarissakaan, sillä itseluottamustaso oli nollissa ja loukkaantumislista valtava.

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva HJK on sarjakolmosena. RoPS on pisteen ja SJK kaksi pistettä edellä. Erittäin voimakas haju tässä on vierasvoitolle, sillä HJK:lla on niin vahva vire ja tavallaan paineeton takaa-ajoasetelma mestaruuskamppailussa.

——————-

KTP – Ilves

Kotkalaisilla on kohtalaisen herkullinen sauma nousta kuiville. KTP on tällä hetkellä karsijan paikalla kaksi pistettä sarjajumbo Jaroa edellä ja pisteen VPS:ää perässä. VPS pelaa viimeisen ottelunsa Maarianhaminassa ja jos joukkue ei siellä voita, mutta KTP voittaa kotona, niin KTP säilyttää suoraan sarjapaikkansa. Tasapelillä KTP on varmuudella karsinnoissa, kävi muissa peleissä miten tahansa.

Vierailija Ilves on tappioputkessa ja joukkueen mestaruus eli sarjapaikan säilyttäminen varmistui jo pari kierrosta sitten. Isot paineet, kiukutteleva Keke ja suurin lataus ovat poissa. Siihen päälle vielä lukuisien runkopelaajien pikkuvammat ja poissaolot, niin KTP on ottelussa ilman muuta suuri ennakkosuosikki.

——————

IFK Mariehamn – VPS

Vaasalainen VPS on kauden ylivoimaisesti suurin alisuorittaja. Olli Huttunen sai potkut kesällä, mutta kurssi ei ole merkittävästi noussut. Vaasaan rakennetaan tällä hetkellä uutta ja modernia jalkapallostadionia, ja putoaminen divariin olisi pienimuotoinen katastrofi. Jos VPS häviää tai pelaa tasurin ja KTP voittaa kotonaan Ilveksen, niin VPS tipahtaa karsijan paikalle. Vierasvoitolla vaasalaisten sarjapaikka varmistuu.

IFK Mariehamnilla on tässä ottelussa enemmän panosta kuin moni heti tajuaakaan. Joukkue on sarjassa nyt kuudentena, joka tarkoittaa sitä, että tulevalla kaudella on tulossa 17 kotiottelua. Jos joukkue kuitenkin tipahtaa seitsemänneksi, niin kotiotteluita on ensi kaudella yksi vähemmän. Vieläkin suurempi panos koskee IFK Mariehamnin päävalmentajaa. 13 kautta seuraa luotsannut Pekka Lyyski ei jatka enää ensi kaudella ja tämä on miehen viimeinen ottelu saarelaisten puikoissa. Koko joukkue ja koko Ahvenanmaa antaa varmasti kaikkensa Lyyskin puolesta sunnuntain matsissa. Kotivoitto on todennäköisin vaihtoehto.

——————-

HIFK – FC Inter

Hyvässä vireessä oleva HIFK tavoittelee omaa mestaruuttaan eli kuudetta sijaa ja yhtä lisäkotipeliä tulevalle kaudelle. Sarjanelosena olevan FC Interin panoksena on pitää tällä hetkellä pisteen takana oleva FC Lahti viidententenä. Interin kaiken kokenut luottomolari Magnus Bahne pelaa uransa viimeisen ottelun, joten turkulaiset pelaavat varmasti hänelle.

Luvassa lienee vauhdikas ja äärettömän tasainen ottelu. Kenties kierroksen ainoa tasapeli.

 


Joukkueet: ,,