Hollanti koki valtavan takaiskun EM-kisojen alla – Frenkie de Jong joutuu jättämään turnauksen väliin

Frenkie de Jong

Hollannin joukkuetta kohtasi valtava takaisku juuri ennen EM-kisojen alkua, kun paljastui, ettei Frenkie de Jong pysty pelaamaan kisoissa.

Hollanti joutuu pelaamaan tällä viikolla alkavat EM-kisat ilman keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongia. Hollannin liitto ilmoitti maanantai-iltana, että de Jong jättää maajoukkueleirityksen ja palaa Barcelonaan.

Syynä on luonnollisesti se, ettei De Jong ole vieläkään pelikunnossa. Hän sai nilkkavamman maaliskuun alussa ja on pelannut sen jälkeen vain kolmessa ottelussa. Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman osoitti syyttävän sormen kohti Barcelonaa.

Mainos alkaa:

– Teimme päätöksen maanantai-iltana. Olemme saaneet selville, ettei de Jong ole pelikunnossa seuraavan kolmen viikon aikana. Hänellä on ollut aiemminkin vammoja oikeassa nilkassaan, eikä riskien ottaminen kannata. Barcelona otti riskejä aiemmin ja nyt meidän on maksettava siitä hintaa, Koeman tilitti.

Koeman nimesi Ian Maatsenin de Jongin korvaajaksi. Tämä ei ollut ainoa huono uutinen, jonka Hollannin EM-joukkue sai, sillä de Jongin lisäksi myös toinen luottopelaaja kärsii loukkaantumisesta. Teun Koopmeiners sai lihasvamman maanantaisen Islanti-ottelun alkulämmöissä. Koopmeiners kävi tiistaina tarkemmissa tutkimuksissa, joiden mukaan vamma on niin vakava, ettei hän lopulta voi osallistua EM-kisoihin.

Hollannin kisaurakka alkaa sunnuntaina ottelulla niin ikään viime hetken loukkaantumisista kärsivää Puolaa vastaan.


Pelaajat:
Joukkueet: