Erikoinen joukkokolari Formula E -luokan kisassa – kuskit liukuivat kuin jäällä, halo pelasti vammoilta

Formula E joukkokolari

Formula E -luokan Etelä-Korean GP sai erikoisen käänteen, kun ensimmäisellä kierroksella nähtiin yllättävä joukkokolari.

Formula E -luokan osakilpailu Etelä-Korean Soulissa lähti lievästi sanottuna kangerrellen käyntiin, sillä kisa jouduttiin käynnistämään uudelleen avauskierroksen jälkeen.

Syynä tähän oli ensimmäisen kierroksen viimeisessä mutkassa tapahtunut joukkokolari, jossa peräti seitsemän autoa ajoi yksitellen mutkan pitkäksi liukuen kohti päätyseinää ikään kuin kuskit eivät olisi ollenkaan edes reagoineet mutkaan.

Rytäkässä Nyck de Vries jäi ilkeän näköisesti Sebastien Buemin auton alle. Buemi ajoi de Vriesin perään, josta auto kohosi toisen päälle. Onneksi halo-turvakaari pelasti de Vriesin.

Osa kuljettajista pääsi vielä takaisin lähtöviivalle, kun kilpailu käynnistettiin uudestaan. Joukkorysäyksen aiheutti kuljettajien mukaan radalla olleet huonot olosuhteet.

– Siinä oli tosi liukasta. Se meni samalla tavalla kuin muillakin, ei tarvinnut, kun hipaista jarrua ja liu’uin kuin jäällä. Siinä ei ollut enää mitään tehtävissä, totesi Andre Lotterer, joka oli yksi ulos ajaneista kuskeista.

Formula E -luokan Etelä-Korea kilpailun ensimmäisellä kierroksella nähtiin erikoinen joukkokolari:

Katso myös: Kimi Räikkönen joutui pettymään – ajoi ulos Nascar-paluukisassaan